ŠOK: Muži si potají svlékají kondom! Tato praktika sexuálního útoku se objevuje čím dál tím častěji!

Na internetu se rozšiřují komunity mužů, kteří vyznávají takzvaný „stealthing“.

Jedná se o praktiku, při níž si muž během sexuálního aktu bez vědomí partnera svlékne kondom nebo do něj předem udělá díru. Slovíčko „stealth“ v překladu znamená „tajnost“. Poprvé na ni upozornil magazín Columbia Journal of Gender and Law. Autorka Alexandra Brodsky popisuje oběti útoků i on-line komunitu mužů, kteří se jich dopouštějí. Muži jsou jak heterosexuálové, tak i gayové.

Zastánci tohoto neférového jednání tvrdí, že rozsévat semeno je přirozenost všech mužů. Na internetu sdílejí různé rady a triky, jak takovou věc provést co nejnápadněji. Brodsky tvrdí, že takový muži vycházejí z ideologie mužské nadřazenosti, podle níž je násilí přirozeným právem každého muže.

Jako největší problém v takovém jednání vidí to, že muž nedodržuje pravidla hry. Vystavuje partnerku či partnera riziku pohlavně přenosných chorob či otěhotnění. V takovém případě „stealthing“ přirovnává k jakési formě znásilnění. Švýcarský soud takto charakterizoval nedávný případ, kdy si muž během aktu sundal prezervativ bez vědomí partnerky.

Sdílejte článek
Štítky Sex znásilnění komunita kondom prezervativ kondomy sexuální útok stealthing

Přečtěte si také