Stoleté vejce se navzdory svému jménu připravuje jen tři měsíce. Obalí se směsí s jílem a vápnem. To spustí proces, na jehož konci si můžete dát takhle zčernalé vejce. Zdroj: istock.com
Tenhla tradiční vietnamský pokrm v Česku neseženete. Připravuje se z čerstvé kachní krve. Zdroj: istock.com
Smažené pavouky si můžete dát prakticky kdekoli...pokud jste v Kambodže. Zdroj: istock.com
Tahle lahůdka se připravuje v Asii a je z kachních embryí Zdroj: istock.com
Tohle nejsou červy, ale "sushi ze spermatu". Připravuje se z rybího mlíčí Zdroj: istock.com
Tato vejce jsou lahůdkou v Číně a vaří se v moči panen nebo malých chlapců Zdroj: profimedia.cz
Pořádný humáč najdeme i docela blízko. Na Sardinii se připravuje sýr casu marzu za pomoci larev. Může být nebezpečné ho společně s živými červy jíst Zdroj: instagram
Lutefisk je skandinávská specialita. Rybí maso tu projde procesem, na jehož konci připomíná želatinu Zdroj: profimedia.cz
Hadí víno se připravuje v Asii, má být léčivé a připravuje se kombinací alkoholu a mrtvých hadů Zdroj: istock.com
Krvavé škeble se jedí v Číně, obsahují hemoglobin a vaří se jen krátce, což může způsobovat zažívací potíže Zdroj: istock.com