Showbyznys

11. června 2024 08:54

Josef Šťastna

Česká hokejistka si prochází peklem, její syn umírá. Pro Anetu je oporou manželka

Bývalá reprezentantka Aneta Lédlová (27) se na Instagramu svěřila s tím, že její syn má vzácnou genetickou vadu a lékaři mu nedávají žádnou šanci na život. Pro Anetu je oporou její manželka Janna.

Aneta Lédlová, která se v reprezentačním dresu objevila například na olympiádě v Pekingu, prožívá nejhorší chvíle svého života. Na Instagramu se sledujícím svěřila s tím, že má obrovský strach o syna, který podle lékařů umírá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pančochová čekala, až Česko povolí svatbu lesbiček. Nevydržela, užila si sňatek v USA

„Náš syn se narodil na první pohled a podle vyšetření zdravý, sice menší, ale zdravý. To se po třech týdnech změnilo a zničilo nám to život,“ uvedla Aneta na Instagramu s tím, že lékaři později zjistili, že chlapeček má vzácnou genetickou vadu, která mu bere šanci na život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jágr říkal, že finále rozhodnu já, popsal David Pastrňák

„Není šance, aby se vyléčil a mohl tak žít alespoň částečně normální život. Když jsme se to dozvěděly, tak se moje srdce rozpadlo na milion kousků, ale vždycky bude velký kus chybět. Kus, který se rozpadl společně s ním. Ten kus srdce bude navždy patřit jenom jemu,“ popsala Aneta, která s manželkou Jannou vychovává také tříletou dceru.

Aneta a Janna měly svatbu v Německu, kde tamější zákony povolují stejnopohlavní sňatky. Podle českého práva ale na dceru má právo pouze Janna. Dvojice by ráda sňatek zlegalizovala také v Česku, registrované partnerství jim nestačí.

„Nechceme se nechat registrovat jako auto. Anet je moje manželka, tak to je! A jde nám hlavně o dceru. Registrované partnerství by nám v tomto ohledu k ničemu nepomohlo. Tady bychom neměly ani po registraci nárok na to osvojit si dítě. Mrzí mě, že Anet nemá s naší dcerou oficiálně žádný vztah, není rodičem,“ popsala Janna Lédlová pro web iDNES.cz s tím, že v Německu u notáře má nachystané dokumenty pro případ, že by se něco stalo a o dceru se musela postarat Aneta.

Sdílejte článek
Štítky Peking Německo Instagram Olympijské hry svatba hokejista LGBT Česko ESG Aneta Lédlová

Přečtěte si také