Showbyznys

29. května 2023 16:32

redakce Prima Lajk

Česko čeká na příštím MS extrémně těžká skupina. Kterému týmu slíbily účast největší hvězdy NHL?

Sotva skončilo jedno mistrovství, už se na horizontu rýsuje to další. Česko ovšem za rok v Praze čeká zkouška ohněm.

Zatímco v Lotyšsku, Německu a Kanadě se ještě stále slaví, zraky hokejových fanoušků už se po víkendu začínají ubírat směrem k příštímu mistrovství světa, jež se bude po devíti letech znovu konat v Praze. Už je totiž jasné, jak budou vypadat základní skupiny, a po menším míchání Kanady a USA to vypadá, že Česko čeká v Praze zkouška ohněm.

Základní skupiny na mistrovství světa se totiž tvoří podle žebříčku IIHF, který sčítá výsledky posledních čtyř let na MS a olympijských hrách. No a vzhledem k tomu, že Česko spadlo ze šestého místa na osmé, v čele je Kanada, Rusko zůstává vyřazené, a do popředí se vyšvihlo ještě Německo, vypadají základní skupiny následovně:

Skupina A (Ostrava): USA, Německo, Švédsko, Slovensko, Lotyšsko, Francie, Kazachstán a Polsko.

Skupina B (Praha): Kanada, Finsko, Švýcarsko, Česká republika, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie

Není to tedy úplná skupina smrti, přesto nás ale čekají tři nesmírně silné týmy a k tomu čtyři, jež už v minulosti několikrát prokázaly velkou bojovnost. Co hůř, Kanada, která původně měla hrát v Ostravě, si nakonec zvolila Prahu a výměnou za to získala příslib od svých největších hvězd NHL, že na turnaj dorazí, pokud jim to zdraví a play-off povolí.

Snad tedy bude domácí MS v hokeji 2024 dostatečně lákavé i pro naše hvězdy z NHL. Zatímco čekání na medaili loni po deseti letech sice skončilo, za rok to bude už 14 let od zisku posledního zlata. Ideální čas s tím něco udělat, nemyslíte?

Sdílejte článek
Štítky Německo Kanada NHL Lotyšsko Česko USA Praha MS v hokeji 2023 Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024

Přečtěte si také