Chcete být bohatí a úspěšní? Musíte mít víc sexu!

Nová studie přišla na spojitost mezi úspěchem a mírou sexu. Proč se vyplatí sex nezanedbávat?

Zanedbávat sex se nevyplácí. Platí to nejen z hlediska nějaké vztahové pohody, ale pochopitelně i té osobní. Co jste ale možná dosud nevěděli, že sex může pozitivně ovlivnit také vaši produktivitu práce a hlavně následný úspěch a s ním spojené finanční výhody.

Vědci z oregonské univerzity teď odhalili, že sex má přímý vliv na spokojenost v práci a že zdravý sexuální život souvisí s pracovní výkonností i pocitem, jaký ze své práce lidé mají. Výzkumníci na to přišli díky sledování 159 vdaných žen a ženatých mužů. Ti po určitou dobu zaznamenávali frekvenci svých milostných styků a vedli si deník, jak se doma i v práci cítí. Výsledek pak jasně hovoří ve prospěch sexu – čím více ho totiž lidé měli, tím lepší výsledky z práce hlásili.

Podle odborníků je to především proto, že při sexu se lidé uvolňují, zbavují se stresu, vytváří se u nich dobrá nálada, která se samozřejmě snadno šíří i dál, a to všechno pozitivně ovlivňuje vaši pracovní činnost. A pokud to chcete čísly, tak lidé, co mají sex dvakrát až třikrát týdně, vydělávají v průměru až o 4,5 % více než lidé, kteří drží celibát.

Sdílejte článek
Štítky peníze vědci sex úspěch nová studie

Přečtěte si také