Kuriozity

11. dubna 2024 12:56

Josef Šťastna

Danuše Nerudová loví teenagery. Na TikToku se snaží, při živé diskuzi je slabá

360° (101)

Danuše Nerudová (STAN) by ráda oslovila mladé, proto je aktivní třeba na platformě TikTok, kde ji sleduje téměř 100 tisíc lidí. Když ale nastoupí do reálné diskuze mimo TikTok, je slabá a překvapuje neznalostí, upozornili komentátoři.

Její revírem je TikTok a její tempo je vražedné. Tak by se dala charakterizovat snaha Danuše Nerudové, která se netají tím, že chce získat politické body u mladého publika. Na TikToku svádí urputné boje s Alenou Schillerovou (ANO) a celkem se jí daří. Úspěch zaznamenalo třeba její parodické video, kdy si právě z Schillerové utahovala.

„Paní poslankyně Schillerová rozhodně není slay. Tady na sockách je spíš fake. Je bestie s Babišem, no ale pamatujete na ten rozpočet? Girl math is not mathing. Neustále o něčem yappuje, ale krom tanečku na TikToku fr z ní nikdy nic nevypadne. Nevěřte hnutí ANO, i když k vám mluví vtipným GEN Z slangem. Je to totiž celý scam,“ hrála si na tiktokerku Nerudová a odborníci na politický marketing ji za tuto snahu chválili. Problém je, že mladí lidé, kteří dění na TikToku sledují, často nemají ještě volební právo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neděláte podvůdek na voliče? ptali se Nerudové v Brně

Když se Nerudová dostane mezi dospěláky, jsou její výkony slabší. Někdy hraničí s trapností. V superdebatě z belgického Bruselu, kterou s názvem České zájmy v Evropě vysílala stanice CNN Prima NEWS, to Nerudové moc nešlo.

„Populistické strany akorát straší, žádní migranti tady nejsou,“ tvrdila s vážnou tváří lídryně hnutí STAN Danuše Nerudová. Byl to jeden z výroků, nad kterým další oponenti ve studiu nevěřícně kroutili hlavou.

Nerudová byla nejslabší, shodli se experti

Výkon Nerudové byl v debatě velmi slabý, což vnímal také komentátor CNN Prima NEWS Thomas Kulidakis. „Naprosto prohrála. Ukázalo se, že umí šermovat velkými slovy a ideály, ale jakmile dojde na konkrétní znalost dané problematiky, tak minimálně pokulhává,“ vysvětlil Kulidakis.

Podobný názor má i Miroslav Korecký z MF Dnes. „Výkon Nerudové, jakkoliv byla její pozice složitá, byl skutečně slabý,“ uvedl Korecký. Dodal, že v případě, že by se Nerudová stala eurokomisařkou, smlsla by si na ní celá Evropa.

Stejného názoru je také komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší. „Měla to mimořádně těžké, protože je mezi zkušenými politiky nováčkem, byť prošla prezidentskou volbou. Ostatní byli konzervativní a euroskeptičtí, a tak na ni neustále útočili. V některých chvílích bylo vidět, že neví, jak z toho ven,“ popsal v pořadu 360° zkušený komentátor.

Sdílejte článek
Štítky Andrej Babiš Alena Schillerová Evropská unie Danuše Nerudová Evropský parlament TikTok ANO 2011 Thomas Kulidakis eurovolby ESG

Přečtěte si také