Kuriozity

9. února 2024 14:07

Josef Šťastna

Dobrou chuť! Brit nabídl své těhotné ženě dort ve tvaru nenarozeného dítěte

Extravagantní britský výtvarník Damien Hirst má neotřelých nápadů plnou hlavu a jeden se rozhodl realizovat k výročí své partnerky. Půvabná Sophie Cannell dostala k třicátým narozeninám dort ve tvaru nenarozeného dítěte.

Jeden z nejvlivnějších britských výtvarníků, který se v minulosti proslavil třeba tím, že nechal žraloka tygřího zalít do vitríny s formaldehydem, umí šokovat nejen fanoušky, ale hraje na emoce i vlastní rodiny. Jeho těhotná partnerka Sophie Cannell určitě mohla očekávat, že k třicátým narozeninám nedostane obyčejnou kytku či bonboniéru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel Janeček prodává svou smíchovskou vilu. Cena jde přes 130 milionů

Vždyť Hirst se v minulosti proslavil také tím, že uřízl krávě hlavu, nechal maso ohlodat červíky a pak to vydával za výtvarné dílo. Půvabná Sophie nakonec nedostala žádné mrtvé zvíře, ale Damien si pro ni přichystal dort. Pravda, dort k rozkrojení úplně neláká, protože věrohodně představuje nenarozené dítě.

Hirst, který si v mládích přivydělával jako brigádník v márnici, je dnes považován za mašinu na peníze. Kritika mu vytýká, že od snahy šokovat se posunul do role muže, který chce hlavně na všem dobře vydělat. To je ale vlastnost, kterou jeho partnerka jistě umí ocenit.

Oslava narozenin proběhla v Las Vegas. Podle deníku Daily Mail je to město, které Sophie miluje. Co se stalo s dortem? To britští novináři neupřesnili, ale zřejmě si na něm pochutnali hosté narozeninové oslavy, jak bývá zvykem.

Umělec Maykut promluvil o krizi na Ukrajině:

Sdílejte článek

Přečtěte si také