Dominik Feri jde do vězení na tři roky. Jak probíhá nástup? Bude muset dřepovat

Dominik Feri reagoval na verdikt soudu

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a jeden pokus o něj si odsedí tři roky. Poškozeným ženám zaplatí také tučné odškodné. Jak bude probíhat nástup do vězení?

Rozsudek nad bývalou hvězdou TOP 09 je pravomocný, Ferimu zbyly už jen mimořádné možnosti, jako je například dovolání, které dle svých slov podá. Ale dále platí, že bývalý kamarád Markéty Pekarové Adamové či Karla Schwarzenberga míří do kriminálu.

Jak bude nástup do vězení probíhat?

„Dlouhou dobu čekám na kontrolu všech osobních věcí v místnosti dva na dva metry, bez oken. Kobka. Nestíhám mapovat, co se mi děje v hlavě. Prázdno a změť všech myšlenek. Co teď? Stane se to, co znám z filmů? Stát ve státě, svět ve světě. Přecházím na fasování věcí, vězeňský mundúr, základní vybavení. Po všech ponižujících procedurách a kontrole mě odvádějí na samotku v 6. patře, číslo cely 633. Jsem v místnosti, kde museli být předtím náckové. Všude jsou hákové kříže, rasistické narážky. Čiší z toho zlo a temno. Ale to čiší ze všech stěn vězení,“ tak popsal nástup do basy fotbalista Tomáš Řepka v knize Deník ze dna. Podobné myšlenky bude mít zřejmě i Feri.

Až se otevřou brány věznice, tak odevzdá občanský průkaz. Bude ho čekat osobní prohlídka, bude ho prohlížet muž. Kdyby se jednalo o vězenkyni, prohlížela by ji žena. Feri bude muset udělat také dřepy, aby vězeňská služba měla jistotu, že do basy nenese nějaký předmět. Třeba sáček s kokainem či mobilní telefon.

Následně bude odveden do skladu, kde vyfasuje ložní prádlo a vězeňský mundur. Pak zamíří na tzv. nástupák, tedy místo, kde bude provedena zdravotní prohlídka a další záležitosti. Na nástupáku bude Feri cca dva týdny, vězeňská služba o něm bude zjišťovat další informace. Feri bude čekat na to, do jaké věznice nakonce zamíří. Je možné hovořit s psychologem či sociálním pracovníkem.

Bývalý vězeň říká: Feri za mřížemi? Muklové mu budou močit do jídla, možná si z něj udělají koninu

Po rozhodnutí o zařazení do konkrétní věznice dorazí za Ferim člen vězeňské služby a oznámí mu datum eskorty. Feri zatím netuší, kde bude tři roky bydlet.

Sdílejte článek

Přečtěte si také