NECHUTNÉ! Studentka si udělala jogurt pomocí bakterií z vlastní vaginy! Jak chutnal?
Jak chutná jogurt vyrobený z jedné velmi specifické ingredience?
Asi takhle, poté, co si tenhle článek přečtete, už se nikdy nebudete dívat na jogurt tak jako dřív. Tradičně se jogurty vyrábějí kysáním mléka, následkem fermentace je pak velká část laktózy přeměněna na kyselinu mléčnou. Doteď dobrý.
Studentka Cecilia Westbrook se nicméně rozhodla celou recepturu maličko upravit. Jak? Použila bakterie z vlastní vaginy! Podle kamarádky má prý studentka tak dobré znalosti chemie, že dospěla názoru, kdy jogurt z jejích vlastních „šťáv“ bude prospěšný jejímu zdraví. Jogurt nechala přes noc v lednici a druhý den snědla. Na jazyku byl prý kyselejší než obvykle. Dala si ho proto s borůvkami.
Mikrobiolog z University of Idaho Larry Forney nicméně upozorňuje na to, že tenhle způsob nemusí být tak dobrý nápad, jak by si mohla studentka myslet. Poševní sekret totiž neobsahuje pouze laktobacily, obsahuje vše včetně bakterií, které byste v žádném případě ve své snídani mít nechtěli. Jinými slovy, tohle doma raději nezkoušejte.