14. srpna 2016 12:31
Tereza JavorováPOZOR! Dáváte do lednice tyto potraviny? Už to nikdy nedělejte! Jinak vám hrozí, že...
Tyhle potraviny do lednice nepatří! Okamžitě je z ní vyndejte a už je tam nikdy nedávejte.
Jste toho názoru, že v lednici se přece nic nezkazí a je lepší potraviny uchovávat tam než na teple? Tak to není rozhodně pravda. Každá potravina potřebuje jinou teplotu a chlad lednice její chuť může úplně zničit. Vám pak nezbyde nic jiného než jídlo vyhodit do koše. Co do lednice rozhodně nepatří?
Pečivo – chléb v lednici nevydrží déle, naopak chlad zapříčiní to, že rychleji vyschne a vy pak budete chroustat jen tvrdou kůrku.
Rajčata – v lednici vypadají tak pěkně! Ale proč si myslíte, že se pěstují ve skleníku? Rajčatům prospívá teplo, tak je nechejte venku na pokojové teplotě. Budou vám daleko více chutnat.
Brambory – chlad změní škroby v bramborách na cukry, takže po uvaření budou pěkně nechutné.
Meloun – v létě není nic osvěžujícího než vychlazený meloun. Jenže když do dáte do lednice, ztrácí svoje antioxidanty a pozitivní účiinky!
Jablka – děláme to snad všichni. Jenže z jablek v lednici se stávají mdlé gumové hmoty bez chuti.
Pikantní omáčky – opět se chladme mění jejich chuť. Nebojte se, že by se na teple zkazily. Mají v sobě tolik konzervačních látek, že vás možná i přežijí.
Peckovité ovoce – nektarinky, broskve, švestky... v obchodě se většinou prodávají nedozrálé a pokud je strčíte do lednice, rozhodně si za pár dní nevychutnáte takový orchestr chutí, jako kdybyste je nechali někde v košíku na stole.