Extrém

15. října 2016 13:29

redakce Prima Lajk

Těchto 10 důvodů, proč jíst čokoládu, nejsou výmluvy! Sladká neřest našemu tělu pomáhá…

Je v ní cukr, tloustneme po ní, můžete jí sníst hromadu a pořád nemáte dost. Jenže čokoláda není jenom sladkost, kvůli které musíte mít výčitky. Tady jsou důvody, proč byste ji měli jíst.

Nicméně byste měli dávat přednost pořádné čokoládě s vysokým obsahem kakaa. Takže zapomeňte na kakaovépochoutky, které beztak chutnají otřesně a radši sáhněte po opravdové čokoládě. Pomáhá zubůmKakaové máslo totiž má tu schopnost, že pokryje vaše zuby filmem, který je chrání před bakteriemi a plakem. Takže se pořádně zakousněte.Rozproudí vám krev v žiláchTeď nemluvíme o jejích afrodiziakálních účincích, čokoláda totiž obsahuje látky, které pozitivně působí na žilní stěnu a produkuje oxid dusnatý. Ten rozšiřuje cévy (teď už se k afrodiziakálním účinkům dostáváme, pomáhá totiž i s erekcí penisu) a usnadňuje krevní oběh. Posílí vám srdceSnižuje hladinu cholesterolu a také riziko infarktu až o jednu třetinu!

Omladí pokožkuDíky antioxidantům, vitamínům nebo flavonoidům je lépe prokrvená a více hydratovaná. Snáze také odolává slunečnímu záření.Nastartuje vám mozekTo také souvisí s vlivem na krevní oběh. Do mozku se dostává více krve a jeho kognitivní funkce se zlepšují. U lidí nad 70 let zlepšuje paměť a obecně ulehčuje při Alzheimerově chorobě. Zlepší vám náladuTohle jsme si už ověřili všichni. Jsme ve stresu, jsme naštvaní, dáme si kousek čokolády a hned je nám lépe. Čokoláda obsahuje tryptofan, který v mozku produkuje serotonin. Ten zase zlepšuje náladu.

A tenhle článek taky:

Omezí stresČokoláda snižuje hladinu stresových hormonů v mozku, takže krom dočasného zlepšení nálady vám také zajistí, že odhodíte stres. Chrání před přejídánímZkuste tenhle trik: Dejte si před jídlem kostičku čokolády. Žaludek pak mozku nahlásí, že je plný. Tím se zbavíte pocitu hladu po jídle. Nebudete si přidávat a za chvíli neskončíte na gauči s pytlem brambůrků. Pozitivně působí během těhotenstvíKaždodenní ukusování čokolády pozitivně ovlivňuje vývoj plodu a zároveň ve Finsku zjistili, že když nastávající maminky jedí hořkou čokoládu, mají odolnější a usměvavější děti. Budete stárnout pomalejiAntioxidanty v čokoládě neutralizují volné radikály, které mohou za rychlejší stárnutí. Tak až si příště budete kupovat čokoládu, vzpomeňte si na těchto deset bodů a řekněte si, že děláte něco pro svoje zdraví.


Přečtěte si také