29. ledna 2015 14:36
Lenka ZajícováZveme vás na exkurzi po nejpodivuhodnějších jídlech z celého světa
Placenta, kachní zárodky nebo krysátka. Bon Apetit! Tyto delikatesy bychom k jídlu opravdu nechtěli!
Balut neboli kachní embryo
U nás na ulici si dáte maximálně gyros nebo párek v rohlíku. Ve Vietnamu nebo na Filipínách si můžete pochutnat na vařeném kachním embryu. Pro většinu Evropanů je konzumace balutu neboli kachního embrya za hranicí představitelného.
PlacentaZ představy, že by měly sníst vlastní placentu, se většině žen zvedne žaludek. Přesto se placentofágie neboli pojídání placenty po porodu stává trendem. V tradiční čínské medicíně se placenta užívá už od 16. století a je v zemi velmi populární dodnes. Tento orgán totiž obsahuje spoustu jedinečných látek, které mají pozitivní vliv na zdraví novopečené maminky.
Smažené tarantuleAž zase pojedete příště do Kambodže, nezapomeňte si dát smažené tarantule. Pohled na opékání pavoučích špízů zřejmě nebude nijak lákavý nejen pro turisty trpící arachnofobií, místní se však dušují, že výsledný pokrm je velmi zdravý a mimořádně prospívá například těhotným ženám.
Krysí mláďata V Asii jsou opravdu oblíbená. Buď si je můžete koupit ještě holá a slepá nabodnutá na špejli a usmažená v oleji, nebo krysí holátko spolknout zaživa a zapít rýžovou pálenkou.
Mohlo by vás zajímat: