Finský asistent hlavního trenéra končí na české střídačce! Jaká je budoucnost Kariho Jalonena?

Po dlouhém zasedání hokejového svazu výkonný výbor rozhodl, že požaduje více informací. Jak to vypadá s Karim Jalonenem?

Český tým zažil letos vůbec nejhorší výsledek hokejového šampionátu ve své novodobé historii. Postup do čtvrtfinále sice vyšel, jenomže malý bodový zisk ze základní skupiny a prohra 0:3 s USA znamenala nakonec 8. místo, což je obzvlášť po loňském bronzu velké zklamání nejen pro celý tým, ale i fanoušky a pochopitelně taky vedení hokejového svazu.

I proto dnes výkonný výbor jednal několik hodin se zástupci týmu včetně generálního manažera Martina Havláta, hlavního kouče Kariho Jalonena a jeho dvou asistentů Libora Zábranského a Zdeňka Orcta. Cílem bylo hlavně získat informace o tom, jak hodlají postupovat před domácím mistrovstvím, jaké přípravy budou potřeba, jaké mají představy, a taky padaly různé dotazy na téma českého hokeje jako takového i domácí extraligy.

No a závěr? Fin u národního týmu skončil. Jen to zatím není Kari Jalonen, ale jeho asistent a videotrenér Fredrik Norren. Šéf svazu Alois Hadamczik následně potvrdil, že výbor potřebuje dodatečné informace, a tak se jakékoli další závěry odkládají na 20. června, kdy má Havlát předložit zprávu shrnující všechny zásadní informace ohledně příštího MS. Následně se pak rozhodne, jestli Jalonen dostane další šanci u národního týmu, nebo skončí taky. Tlak je nicméně velký a málokdo by se divil, kdyby nakonec svaz přece jen finského kouče odvolal a pokusil se fanouškům zavděčit někým jiným. Otázka je, jestli opravdu za stav českého hokeje zodpovídá jenom trenér národního týmu, nebo jestli není náhodou potřeba začít měnit jiné, zásadnější věci.

Sdílejte článek
Štítky trenér hokej Praha Alois Hadamczik národní tým Martin Havlát Kari Jalonen MS v hokeji 2024

Přečtěte si také