Virály

24. října 2023 09:11

Josef Šťastna

Heroinová Katka předpověděla svou smrt. Narkomanka ví, že se jí rozpadají orgány

Narkomanka Kateřina Bradáčová (47) se díky režisérce Heleně Třeštíková (74) stala nejznámější uživatelkou tvrdých drog v Česku. Tragická hrdinka dokumentu, který má od drog odstrašit, je smířená s tím, že její život pomalu končí.

Dlouholeté užívání tvrdých drog se na zdravotním stavu narkomanky Katky krutě podepsalo. V poslední době se snažila nebrat heroin a dávala přednost metadonu či pervitinu. Sama Katka ale ví, že neplechu v jejím těle udělal také alkohol. Právě ten ji velmi přiblížil k jejímu konci.

„Stejně tu budu tak čtyři roky, mám špatná játra, vím to,“ postěžovala si v rozhovoru s redaktorem Lajku před pěti lety. Uvedla, že je smířená s tím, že se blíží její odchod.

Nyní se zdá, že nemoc jater se dál rozvíjí. Podle webu expres.cz dávají lékaři nejslavnější narkomance Česka rok či dva. Cirhóza jater a oslabená imunita žádné pozitivní vyhlídky na budoucnost neslibují.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Narkomanku Katku shání její dcera. Co o matce napsala?

Katka je smířená s odchodem a počítá s tím, že po sobě zanechá dospívající dceru Terezku. Dlouho se snažila, aby mohla Terezku vídat, nyní je ráda, že se dokáže postarat sama o sebe.

„Katka je pro mě blízký člověk, co mě porodil. Mojí mámou je ale má babička, protože se o mě stará a vychovává mě už od chvíle, kdy mi byl rok a půl. Matka je přece ten člověk, který vychovává, a ne ten, co jen porodí a nechá děcko v kojeňáku,“ řekla dcera narkomanky pro expres.cz.

Máte rádi podcast Hlasy zločinu? Podívejte se na díl s Ivanem Jonákem:

Sdílejte článek
Štítky drogy heroin závislost Helena Třeštíková Katka Bradáčová

Přečtěte si také