Virály

1. června 2023 16:04

redakce Prima Lajk

Instruktorka plavání vysvětluje, proč dětem nedávat ručník přes ramena. Co se může stát?

Zkušená instruktorka plavání zveřejnila video, ve kterém vysvětluje, proč by rodiče neměli dávat dětem ručník kolem ramen. Neděláte to náhodou také?

S nástupem léta už se většina z nás těší na koupání a povalování se u vody. Existuje však několik nepsaných pravidel, která by měli zejména rodiče malých dětí vědět. Profesionální instruktorka plavání Nikki Scarnati na svém TikToku promluvila o tom, jak může být nebezpečné zabalit dítě do ručníku tak, že ho má kolem ramen.

„Viděla jsem to dělat mnoho rodičů. Ti si bohužel neuvědomují, jak moc je to nebezpečné. Když dítě náhodou spadne do vody, nemá se jak hýbat a může se tak snadno utopit. Místo toho doporučuju, aby rodiče dítěti nejdřív ruce usušily a pak mu ručník zabalili kolem těla pod nimi,“ vysvětlila Nikki.

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound - Nikki Scarnati

Lidé v komentářích jí poděkovali za užitečnou informaci a dokonce sdíleli své zkušenosti. „Super nápad! Já jsem svému synovi pořídila ručníkovou mikinu, takže má ruce zabalené, ale pořád s nimi může volně pohybovat,“ napsala například jedna maminka. „Můžu potvrdit, že to je pravda. Když mi byly dva roky, spadla jsem do bazénu s ručníkem kolem ramen a museli mě zachraňovat,“ popsala jedna uživatelka.

Sdílejte článek
Štítky děti plavání instruktorka ručník

Přečtěte si také