Virály

25. května 2023 17:52

redakce Prima Lajk

Kluk málem přišel o život během nebezpečné internetové výzvy. Jeho matka teď varuje ostatní

Mladý chlapec se rozhodl plnit nebezpečnou internetovou výzvu, při které málem přišel o život. Jeho matka se teď rozhodla varovat ostatní a šířit osvětu.

Tato internetová výzva se jmenuje The Deadly Blue Whale challenge a poprvé začala pravděpodobně v roce 2015 v Rusku. Nejpopulárnější je právě mezi mladistvými. A o co při ní vlastně jde? Tato výzva probíhá tak, že máte během 50 dní splnit 50 různých úkolů.

Podle dostupných informací tato výzva vybízí mladé lidi k nejrůznějším nebezpečným úkolům, které vrcholí tím, že si mají vzít vlastní život. Pokud to uživatel odmítne udělat, může čelit nejrůznějšímu vydírání a nátlaku ze strany správců, kteří například vyhrožují, že ublíží jeho rodině.

A přesně to se stalo i desetiletému chlapci z Ukrajiny. Mykyta Kovalchuk kvůli této výzvě vyskočil z šestého patra panelového domu. Jako zázrakem přežil, ale strávil dva měsíci v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Jeho matka Olga Tkachenko se nyní snaží varovat další rodiče. „Byl dobře vychovaný a dobře se učil. Měl vše, co potřeboval. Nemohla jsem pochopit, jak se to mohlo stát jemu a mé rodině. Chci ostatní rodiče varovat před takovou hrozbou, která ničí životy a osudy mnoha lidí,“ nechala se slyšet zničená matka.

Sdílejte článek
Štítky děti internet hrozba nebezpečné výzvy The deadly blue whale challenge internetové výzvy

Přečtěte si také