Videa

13. června 2023 13:58

Petra Jaroševská

Libor z Prostřeno! nazpíval šílený song s Jirkou Babicou. Nic bizarnějšího dnes neuslyšíte

Prostřeno! S27 (107) - Kapela

V Prostřeno! z Olomouckého kraje tento týden soutěží milovník vietnamské kuchyně Libor. K plotně se postaví v úterý a soupeře pozve do zkušebny své kapely. Naservíruje jim svůj oblíbený pokrm, o kterém dokonce nahrál píseň s kuchařem a influencerem Jiřím Babicou.

Do Prostřeno! šel dvaadvacetiletý student Libor očividně s tím, že by mohl trošku zviditelnit svoji alternativní kapelu The Middle of Sandwich. Proto soupeře pozve v úterý do hudební zkušebny a společně si i zahrají improvizovanou písničku. Spojení kapely a vaření je podle Libora důležité. Ve zkušebně mají kuchyň a jedna z jejich písní se jmenuje Bun Bo Nam Bo, kde zhudebnili recept na tento pokrm. V této skladbě hostuje legendární kuchař Jiří Babica, který je jejich dobrým přítelem a kapele moc fandí. V klipu vaří, jmenuje potřebné suroviny pro přípravu a nabádá posluchače, aby pokrm jedli hůlkami nebo příborem, za který je pranýřovat nebude. Jak budou jídlo konzumovat soutěžící v Prostřeno!, uvidíte na prima+ nebo vpodvečer na obrazovkách.

Libor soupeřům připraví jarní závitek a křupavou krevetku, kokosový kari ramen, flambované mango s domácí zmrzlinou a již zmiňovaný nudlový salát s hovězím, Bún bò Nam Bô. Vietnamské menu hosty překvapí a někteří tápou, co vlastně dostanou na talíř. Páteční soutěžící Miluška prý do asijských restaurací chodí, ale názvy nikdy nečte. Na závitky ani hlavní chod se moc netěší, a tak je záhadou, jestli se vůbec nají. Libor hostům sliboval, že je pozve do industriální chatičky. Proto budou v šoku, kde se to ocitli. V rámci zábavy si pak zkusí všichni zahrát jednu skladbu podle Liborových instrukcí. Jak se jim to povedlo, posuďte sami ve videu v úvodu článku.

Podívejte se na Jiřího Babicu ve videoklipu Bun Bo Nam Bo:

Bude kritická Miluška taktizovat?

Jako welcome drink soutěžící dostanou speciální čaj, údajně pro lepší trávení a energii. Předkrm bude mít docela úspěch, podle Milušky však budou krevety gumové. Polévka ji taky nenadchne, protože si ji představovala jinak. Zlatý hřeb večera, Bun bo Nam Bo, všichni pochválí, ale za zády hostitele pak budou řešit, že byly nudle studené. Půjdou kvůli tomu body dolů? Libor si poté získá pozornost flambovaným mangem, které připraví před zraky hostů. Ačkoli se Miluška na dezert těšila kvůli zmrzlině, bude zklamaná z tvrdého ovoce a vše je podle ní příliš sladké. Je opravdu tak náročná nebo taktizuje?

Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17:50 na Primě. Minulé epizody si můžete připomenout v našem ARCHIVU a na prima+

Sdílejte článek

Přečtěte si také