Showbyznys

13. června 2024 09:23

Josef Šťastna

Manželka Patrika Eliáše prožila velký strach. Petře našli nádor

Manželka hokejové legendy Patrika Eliáše zažila velké trápení. Petra Eliáš-Voláková popsala, jaký měla obrovský strach, když lékaři našli v jejím těle nádor.

Petra Eliáš-Voláková (46) měla obrovské štěstí, protože nepodcenila prevenci, takže lékaři včas přišli na nezhoubný nádor, který mohl v budoucnu ohrozit její prsa.

„Šla jsem na preventivní vyšetření, kde se našlo v jednom prsu ložisko. A biopsie určila, že se naštěstí jedná o nezhoubný fibroadenom, ale jediný typ, který lékaři operují, protože by se z toho mohla výhledově stát rakovina. Potom postup je takový, že buď se to operuje, a nebo se to chodí pečlivě každých 4 až 5 měsíců kontrolovat. Rozhodli jsme se jít tou variantou to odstranit," uvedla bývalá modelka.

„Sama vím, jak je důležitá prevence a že i tady ta zkušenost byla pro mě důležitá a že mi bylo všechno dobře vysvětleno, jsem se rozhodla jít raději tou cestou odstranění než riskování toho, že by se to potom mohlo nějak vyvinout do něčeho horšího," uvedla manželka hokejisty Patrika Eliáše pro deník Aha!

Zákrok proběhl v pondělí, Petra dál čeká na výsledky histologie, takže nemá stále klid, ale doufá, že všechno dobře dopadne.

Podívejte se, jak se zákeřnou chorobou bojuje Anička Slováčková:

Sdílejte článek
Štítky zdraví rakovina nádor Patrik Eliáš Petra Eliáš Voláková

Přečtěte si také