Virály

22. června 2023 18:31

redakce Prima Lajk

Muže vyhodili z fitka, protože očumoval ženu. Byl ale slepý

Mladý sportovec Toby Addison přišel postupně o zrak. Nedávno promluvil o nepříjemné zkušenosti z fitka, kdy byl obviněn z toho, že zírá na jistou ženu.

Fotbalista Toby Addison začal o zrak přicházet postupně zhruba od svých 11 let a v pubertě už byl slepý téměř na 80 %. Nyní z něj vyrostl 21letý muž, který svůj handicap bere tak, jak to je. V jednom z podcastů však promluvil o nepříjemné situaci, která se mu stala v 17 letech ve fitku.

„Cvičil jsem si a hleděl jsem si svého, když jsem uslyšel, jak se nějaká žena ptá: Líbí se ti výhled?“ Z počátku prý netušil, že se ptá jeho a když pochopil, slyšel, jak dotyčná pokračuje. „Proč na mě pořád tak zíráš? Přestaň s tím. Nebuď úchyl,“ křičela na něj. Toby se jí celou situaci snažil vysvětlit. Řekl jsem něco jako: „Ne, promiň, jsem slepý,“ vyprávěl mladík s tím, že měl dokonce u sebe i složenou slepeckou hůl, ale ji nic z toho nezajímalo.

Nakonec prý vše skončilo tím, že ho z tělocviční vyhodili. „Podkopalo to mou sebedůvěru. V tu dobu jsem se nebyl schopný bránit a do toho fitka už jsem nikdy znova nešel. Cítil jsem se, že slepota je problém, který vytváří další problém,“ popsal Toby v upřímném rozhovoru svou nepříjemnou zkušenost.

Sdílejte článek
Štítky slepota nevidomý virály Toby Addison

Přečtěte si také