Největší streamer současnosti vyvolal v New Yorku masivní nepokoje. Na místě zasahovaly desítky policistů

Streamer Kai Cenat při rozdávání věcí vyvolal v New Yorku masivní nepokoje, na místě musela zasahovat policie.

Místo radosti z rozdaných PlayStationů a dalších věcí se tisíce mladých fanoušků streamera Kai Cenata během jeho nedávné akce zcela utrhly ze řetězu a v ulicích New Yorku tak rozjely masivní nepokoje, při nichž došlo k ničení majetku i útokům na zasahující policisty. Ti nakonec Cenata za vyvolání těchto nepokojů později zatkli a obvinili.

Cenat se doteď držel pořádání obřích akcí jenom na svých legendárních streamech, kam se mu mimo jiné vedlo zvát si i slavné hosty. Jeho nejnovější akce se však konala přímo v ulicích New Yorku, kam za ním tak dorazily tisíce podporovatelů, kteří doufali, že získají jednu z mnoha cen, které se streamer rozhodl rozdat svým příznivcům. Jenže s obřím množstvím lidí na místě se situace rychle vymkla z rukou a samotný streamer byl ochrankou záhy odváděn pryč – povedlo se mu přitom však z davu vyvést i malé dítě, což později internet označil za hrdinský čin.

Každopádně netrvalo dlouho a na místo byly přivolány policejní jednotky, které okamžitě začaly potírat veškeré výtržnictví, přičemž pochopitelně došlo i k několika ošklivým střetům mezi mladými a zasahujícími strážníky. Na jednom videu je například vidět, jak policista prorazí zadní okno auta hlavou jednoho ze zadržených teenagerů.

Každopádně Cenat, který byl mezitím propuštěn, byl newyorskou policií oficiálně obžalován z podněcování nepokojů a nyní mu hrozí obří problémy, kvůli kterým je dost dobře možné, že ho nějakou dobu fanoušci před kamerou neuvidí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také