Showbyznys

26. května 2023 13:36

redakce Prima Lajk

Německá policie stíhá Rogera Waterse ze skupiny Pink Floyd. Na koncertu vystoupil v nacistické uniformě!

Legendární hudebník Roger Waters ze skupiny Pink Floyd to na německém koncertě přepísknul. Vystoupil v nacistické uniformě.

Jeden ze zakladatelů kapely Pink Floyd Roger Waters je v současné době vyšetřován v Berlíně poté, co se na jevišti během svého koncertu objevil v oblečení připomínající nacistického důstojníka SS, čímž naprosto šokoval německé fanoušky.

Waters údajně show zahájil prohlášením, že bezvýhradně odsuzuje antisemitismus, následně se však objevil v dlouhé černé bundě, rukavicích a červené pásce na rukávu zdobené kladivy, nikoli s nacistickým hákovým křížem. Během představení také promítal na obří obrazovku jméno Anne Frankové spolu s několika dalšími jmény známých osobností včetně George Floyda nebo zavražděné novinářky Shireen Abu Akleh.

Watersovovo německé turné přitom bylo v ohrožení už dříve tento rok, když po jeho zrušení volali zástupci německých židovských organizací. A podobné kritice čelí i v dalších zemích včetně České republiky, kde se jeho koncerty uskutečnily v uplynulých dnech. Mnozí nicméně tvrdí, že kostým je součástí vystoupení k albu The Wall a že Waters fašisty kritizuje, nikoli adoruje. Otázkou je, jestli by je nemohl kritizovat i bez převlékání se do nacistických uniforem.

Sdílejte článek
Štítky policie uniforma Berlín Pink Floyd koncert Roger Waters Anne Franková Pink Floyd: The Wall

Přečtěte si také