Virály

14. července 2023 12:45

redakce Prima Lajk

Nenáviděná aktivistka Greta čelí kritice. V Evropském parlamentu ukázala vztyčené prostředníčky

Greta Thunberg na sebe opět upozornila. Tentokrát si však mladá aktivistka mohla své gesto lépe rozmyslet.

Švédská klimatická aktivistka Greta Thunberg byla ve středy svědky hlasování Evropského parlamentu o důležitém ekologickém zákonu, její štrasburská návštěva ale bohužel vygenerovala palcové titulky z úplně jiných důvodů. Fotografové ji totiž zachytili se zdviženými prostředníčky na obou rukou.

Na fotce je Thunberg ještě s další mladou dívkou na tribuně pro hosty. Obě se usmívají, přičemž její kamarádka zvedá palce na znamení souhlasu, zatímco Greta drze nastavila prostředníčky. V tuto chvíli není jasné, jestli tím chtěla zdůraznit svůj postoj, nebo šlo jen o pubertální výjev, na jiných fotkách ale následně gestikuluje ve formě srdíček, pravděpodobněji se tak jeví ta druhá možnost.

Jenže to už bohužel její kritiky nezajímá, a ti tak nyní využili příležitosti, aby se do ní opět obuli a v zásadě kvůli hloupému gestu shodili celou její agendu. Jako by jádro problému neleželo úplně jinde. Ostatně den předtím Thunberg protestovala některá politická rozhodnutí, v nichž lidé upřednostňují zisky před planetou.

Sdílejte článek

Přečtěte si také