Páry, které se hádají, spolu vydrží déle. Jak je to možné?

Páry, které mají čas od času nějakou tu výměnu názorů mají podle vědců větší šanci na úspěch. Zjistěte, proč je dobré se občas pohádat.

Láska je komplikovaná a žádný vztah se neobejde bez mráčků. Vědci teď ale přišli s názorem, který nás všechny ubezpečuje o tom, že je to úplně normální a co je ještě víc, je to dokonce i prospěšnější a lepší. Podle všeho totiž vztahy, kde se dva lidé hádají, mají mnohem větší šanci na úspěch.

Je tedy velký rozdíl v tom, zda se jedná o výměnu názorů nebo ošklivou hádku, během které se ti dva vzájemně uráží a bojují spolu o moc. První věc ke zdravému vztahu patří a je naprosto nezbytné a klíčové, aby k výměně názorů docházelo. Každý partner vyrůstal v jiných poměrech a má trošku jiný pohled, je tedy v pořádku, že se ne vždy dva lidé shodnou. Pokud spolu ale o problému diskutují a snaží se ve výsledku najít rozumný kompromis, je to ta správná cesta. Pamatujte při tom na to, že byste měli umět udělat ústupky a netrvat na tom, že máte vždy pravdu.

„Pokud za mnou přijdou páry, které mi řeknou, že se nikdy nehádají, tak tam něco není v pořádku,“ tvrdí doktorka a terapeutka Stephanie Sarkis. Pokud se vědomě snažíte vyhýbat argumentování, vlastně nedokážete vyjádřit svůj názor a nesouhlas, a to v budoucnu vede k nedostatku upřímnosti, otevřenosti a také důvěry ve vztahu.

Sdílejte článek
Štítky partnerství komunikace vztahy hádky láska

Přečtěte si také