TopStar

27. června 2013 10:30

Dagmar Dandová

Gastronomické lahůdky Lejly Abbasové: 4 hodiny pekla kozu

Moderátorka Lejla Abbasová (33) je dcera Súdánce a Češky, a proto má k Africe velice blízko. Nejvíc miluje místní gastronomii. Jenže když se pokusila trochu ji vylepšit, se zlou se potázala.

„Jsem vysloveně labužník a ochutnám úplně všechno. Dokonce i věci, kterých se místní lidé bojí. Občas mi i jídlo z talíře, pokud nejsem dostatečně rychlá, uteče. Vynikající jsou housenky, které se vaří na ohni. V žáru se jim spečou chlupy a celé to pak vytvoří lahodnou krustu,“ říká moderátorka, která se dokonce vydala do Afriky učit místní lidi správně vařit.

„Lidé v Africe nepoužívají koření. Snažila jsem se jejich tradičním jídlům dodat pomocí dochucovadel chuť, ale oni ho pak nechtěli jíst! Chtěla jsem, aby si pochutnali, a tak jsem třeba pekla čtyři hodiny na ohni kozu... Jenže místním pak moje jídlo nechutnalo! Jedí maso jen jednou týdně. Ale ani tak mou kozu nechtěli,“ vzdychá moderátorka.

Lejla Abbasová žije s hudebníkem a podnikatelem Michaelem Kocábem. Jejich vztah stál také za Kocábovým rozvodem s dlouholetou partnerkou Marshou. O vztahu, z něhož vzešel syn David, ale čokoládová kráska za žádnou cenu mluvit nechce.

„Narození syna byla událost, která naprosto změnila můj život. Dalším mezníkem je otevření charitativního e-shopu s africkými šperky a doplňky imana.cz a založení projektu Asante Kenya,“ říká Lejla Abbasová.

-dad-


Přečtěte si také