1. července 2013 20:00
Blanka KonrádováPodívejte se, co celebritám na festivalu nejvíc chutnalo
Při večírku v Grandhotelu Pupp zatížily stoly vybrané dobrůtky. Na přípravě jídel se podílelo padesát kuchařů, hostům bylo k dispozici osmdesát číšníků. Jídelní lístek plný lahůdek tentokrát sestavil šéfkuchař Radek Kotlán.
„Nabídli jsme hostům ty nejlepší lahůdky. Zajeli jsme do Francie na farmářský trh a nakoupili kachny, králíky, jehňata, telecí maso i mořské ryby. Z bylinek převládal tymián a rozmarýn, nešetřili jsme ani oreganem a bazalkou,“ prozradil agentuře ČTK Kotlán.
„U venkovního grilu čekali na zájemce patnáctikilový mořský ďas a sladkovodní dvacetikilový sumec. Doplnili jsme je kořením, máslem, olivovým olejem, čerstvou mletou mořskou solí a pepřem,“ dodal Radek Kotlán. Kdo držel linii, pro toho to byla doslova muka. Uznejte sami…
(Pozor: při čtení následujících řádek hrozí nebezpečí poslintání klávesnice). Pečený telecí krk v solné krustě, jehněčí kýta na česneku s mátou a zeleninovým lečem, dušené medailonky z kuřecích stehýnek na zázvoru s vínem, konfitované kachní žaludky s kořenovou zeleninou a smetanou, králičí hřbet s oreganem či nugetky z krůtích prsou, vafle, palačinky, zmrzlinové speciality...
Podívejte se s námi do zákulisí. Jaké další lahůdky ochutnávaly celebrity na festivalu a co jim nejvíc chutnalo.