10. března 2015 16:40
Lenka ZajícováCupcakes podle Lady Gaga!
Nechte se inspirovat Lady Gaga, která před pár lety prohlásila, že je na speciální dietě. Její jídelníček spočívá v tom, že konzumuje jen to, co obsahuje alkohol. Díky němu se cítí sytá a nemá potřebu jíst. Přestože je tato dieta absurdní, rozhodli jsme se s vámi podělit o dezert ve stylu Lady Gaga.
Jak na něj? NA 24 KS / PŘÍPRAVA: DO 50 MINUT
250 g samokypřicí hladké mouky
250 g krupicového cukru
1⁄2 lžičky jedlé sody
kůra ze 3 chemicky neošetřených limet
1 a 1⁄2 lžíce limetové šťávy
275 g změklého másla
4 velká vejce od slepic z volného výběhu
1 a 1⁄2 lžíce mátou ovoněného mléka (viz postup)
POLEVA:
300 g změklého másla
675 g moučkového cukru
3 lžíce tmavého rumu
2 lžíce mátou ovoněného mléka
K PODÁVÁNÍ:
24 lístků máty v cukru (viz tip)
POTŘEBUJETE:
2 formy na muffiny s 12 důlky as přesně zapadajícími papírovými košíčky1. Troubu předehřejte na 170 °C. Suché přísady na cupcakes prosejte dovelké mísy, přidejte limetovou kůru a šťávu, máslo a vejce a pak 60 vteřinšlehejte elektrickým šlehačem. Přidejte mátou ovoněné mléko (100 mlplnotučného mléka 2 minuty vařte s hrstí čerstvých mátových lístků, nechtezcela vychladnout a poté sceďte přes jemné sítko) a šlehejte 20 vteřin nebodokud nebude vše dobře spojené. Směs seškrabte ze stěn mísy stěrkou apak ji závěrem 30 vteřin šlehejte, aby bylo vše dobře zapracované. Papírovékošíčky naplňte do dvou třetin výšky vzniklým těstem, ale neobtěžujte ses uhlazováním. Pečte 20 minut nebo dokud nebudou cupcakes zlaté a na dotekpružné, pak nechte vychladnout; po 5 minutách přesuňte na drátěnou mřížku.2. Mezitím připravte polevu. Máslo šlehejte elektrickým šlehačem 4 až 5minut, až bude světlé a hladké. Moučkový cukr prosejte do velké mísy a pakho ve dvou dávkách přidejte k máslu, po každé dávce dobře zatřete. Postupněpřidávejte rum a mátou ovoněné mléko a šlehejte 3 až 5 minut, až se vše dobřespojí. Jakmile cupcakes vychladnou, ozdobte je máslovým krémem a završtemátovým lístkem v cukru – chutnají jako letní prázdniny!
3. Jestli neseženete mátové lístky v cukru, připravte si je sami! Potřete pár lístků do pěny ušlehaným bílkem, pak obalte v jemném krupicovém cukru a nechte přes noc zaschnout.
Více skvělých receptů vám představí populární magazín Prima Fresh, který vychází už ve středu 11. března. Kromě velikonočních receptů se můžete těšit na spoustu jarních delikates a rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem – v něm najdete i samotného šéfa. Takže na nic nečekejte a ve středu vyražte do trafiky, než se magazín zcela vyprodá.