reklama

reklama

Lady Gaga by nad tímto dezertem jásala

Cupcakes podle Lady Gaga!

lenizajicova. Publikováno: 10.03.2015
Nechte se inspirovat Lady Gaga, která před pár lety prohlásila, že je na speciální dietě. Její jídelníček spočívá v tom, že konzumuje jen to, co obsahuje alkohol. Díky němu se cítí sytá a nemá potřebu jíst. Přestože je tato dieta absurdní, rozhodli jsme se s vámi podělit o dezert ve stylu Lady Gaga.

reklama

Jak na něj?
NA 24 KS / PŘÍPRAVA: DO 50 MINUT

250 g samokypřicí hladké mouky

250 g krupicového cukru

1⁄2 lžičky jedlé sody

kůra ze 3 chemicky neošetřených limet

1 a 1⁄2 lžíce limetové šťávy

275 g změklého másla

4 velká vejce od slepic z volného výběhu

1 a 1⁄2 lžíce mátou ovoněného mléka (viz postup)

POLEVA:

300 g změklého másla

675 g moučkového cukru

3 lžíce tmavého rumu

2 lžíce mátou ovoněného mléka

K PODÁVÁNÍ:

24 lístků máty v cukru (viz tip)

POTŘEBUJETE: 

2 formy na muffiny s 12 důlky a s přesně zapadajícími papírovými košíčky

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Suché přísady na cupcakes prosejte do velké mísy, přidejte limetovou kůru a šťávu, máslo a vejce a pak 60 vteřin šlehejte elektrickým šlehačem. Přidejte mátou ovoněné mléko (100 ml plnotučného mléka 2 minuty vařte s hrstí čerstvých mátových lístků, nechte zcela vychladnout a poté sceďte přes jemné sítko) a šlehejte 20 vteřin nebo dokud nebude vše dobře spojené. Směs seškrabte ze stěn mísy stěrkou a pak ji závěrem 30 vteřin šlehejte, aby bylo vše dobře zapracované. Papírové košíčky naplňte do dvou třetin výšky vzniklým těstem, ale neobtěžujte se s uhlazováním. Pečte 20 minut nebo dokud nebudou cupcakes zlaté a na dotek pružné, pak nechte vychladnout; po 5 minutách přesuňte na drátěnou mřížku.

2. Mezitím připravte polevu. Máslo šlehejte elektrickým šlehačem 4 až 5
minut, až bude světlé a hladké. Moučkový cukr prosejte do velké mísy a pak ho ve dvou dávkách přidejte k máslu, po každé dávce dobře zatřete. Postupně přidávejte rum a mátou ovoněné mléko a šlehejte 3 až 5 minut, až se vše dobře spojí. Jakmile cupcakes vychladnou, ozdobte je máslovým krémem a završte mátovým lístkem v cukru – chutnají jako letní prázdniny!

3. Jestli neseženete mátové lístky v cukru, připravte si je sami! Potřete pár lístků do pěny ušlehaným bílkem, pak obalte v jemném krupicovém cukru a nechte přes noc zaschnout.

 

Více skvělých receptů vám představí populární magazín Prima Fresh, který vychází už ve středu
11. března. Kromě velikonočních receptů se můžete těšit na spoustu jarních delikates a rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem – v něm najdete i samotného šéfa. Takže na nic nečekejte a ve středu vyražte do trafiky, než se magazín zcela vyprodá.  

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

 

 


reklama