návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama
Showbyznys

Cupcakes podle Lady Gaga!

Nechte se inspirovat Lady Gaga, která před pár lety prohlásila, že je na speciální dietě. Její jídelníček spočívá v tom, že konzumuje jen to, co obsahuje alkohol. Díky němu se cítí sytá a nemá potřebu jíst. Přestože je tato dieta absurdní, rozhodli jsme se s vámi podělit o dezert ve stylu Lady Gaga.
Vydáno: 10.03.2015
Lady Gaga by nad tímto dezertem jásala
Autor: Mirror Lady Gaga by nad tímto dezertem jásala
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Jak na něj?
NA 24 KS / PŘÍPRAVA: DO 50 MINUT

250 g samokypřicí hladké mouky

250 g krupicového cukru

1⁄2 lžičky jedlé sody

kůra ze 3 chemicky neošetřených limet

1 a 1⁄2 lžíce limetové šťávy

275 g změklého másla

4 velká vejce od slepic z volného výběhu

1 a 1⁄2 lžíce mátou ovoněného mléka (viz postup)

POLEVA:

300 g změklého másla

675 g moučkového cukru

3 lžíce tmavého rumu

2 lžíce mátou ovoněného mléka

K PODÁVÁNÍ:

24 lístků máty v cukru (viz tip)

POTŘEBUJETE: 

2 formy na muffiny s 12 důlky a s přesně zapadajícími papírovými košíčky

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Suché přísady na cupcakes prosejte do velké mísy, přidejte limetovou kůru a šťávu, máslo a vejce a pak 60 vteřin šlehejte elektrickým šlehačem. Přidejte mátou ovoněné mléko (100 ml plnotučného mléka 2 minuty vařte s hrstí čerstvých mátových lístků, nechte zcela vychladnout a poté sceďte přes jemné sítko) a šlehejte 20 vteřin nebo dokud nebude vše dobře spojené. Směs seškrabte ze stěn mísy stěrkou a pak ji závěrem 30 vteřin šlehejte, aby bylo vše dobře zapracované. Papírové košíčky naplňte do dvou třetin výšky vzniklým těstem, ale neobtěžujte se s uhlazováním. Pečte 20 minut nebo dokud nebudou cupcakes zlaté a na dotek pružné, pak nechte vychladnout; po 5 minutách přesuňte na drátěnou mřížku.

2. Mezitím připravte polevu. Máslo šlehejte elektrickým šlehačem 4 až 5
minut, až bude světlé a hladké. Moučkový cukr prosejte do velké mísy a pak ho ve dvou dávkách přidejte k máslu, po každé dávce dobře zatřete. Postupně přidávejte rum a mátou ovoněné mléko a šlehejte 3 až 5 minut, až se vše dobře spojí. Jakmile cupcakes vychladnou, ozdobte je máslovým krémem a završte mátovým lístkem v cukru – chutnají jako letní prázdniny!

3. Jestli neseženete mátové lístky v cukru, připravte si je sami! Potřete pár lístků do pěny ušlehaným bílkem, pak obalte v jemném krupicovém cukru a nechte přes noc zaschnout.

 

Více skvělých receptů vám představí populární magazín Prima Fresh, který vychází už ve středu
11. března. Kromě velikonočních receptů se můžete těšit na spoustu jarních delikates a rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem – v něm najdete i samotného šéfa. Takže na nic nečekejte a ve středu vyražte do trafiky, než se magazín zcela vyprodá.  

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

 

 


Článek je zařazen v: Zdeněk Pohlreich , Lady Gaga , Mléko , cukr , lžíce