návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama
Showbyznys

A je to tu opět! 3 recepty, na které dostanete každého chlapa (a holku taky!)

Láska, jak známo, prochází žaludkem. A tak se nevyplatí cokoliv podcenit! Když připravíte některou z lahůdek s nového čtvrtletníku Fresh, bude fresh celý večer. A určitě neskončí jen večeří! Inspirujte se. Vánoční číslo Freshe jde opět na vaše stánky! A to již zítra, tj. v pátek 12.12.!
Vydáno: 04.11.2014
Nádhera! Nepečený čokoládový koláč
Autor: Johana Pošová Nádhera! Nepečený čokoládový koláč
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Tak napřed hlavní chod:

Husa pečená Foto:

Husa pečená

Husa pečená

Nejklasičtější způsob přípravy husy, který dává nejlépe vyniknout jejímu šťavnatému a chutnému masu. Je také skvělým výchozím bodem pro některé další úpravy.

Na 4–6 porcí / příprava nad 60 minut

• 1 husa o váze cca 3 kg

• sůl a kmín

• případně několik pevnějších jablek a snítek bylinek (tradičně pelyněk, hodí se i šalvěj, estragon, petrželka)

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěnou a kuchyňsky upravenou husu vně i uvnitř dobře osolte a posypte kmínem. Vložte do pekáče prsy dolů a za častého podlévání ji upečte dozlatova. Pak opatrně vidličkou propíchejte kůži, ale jen tak, abyste nepíchali do masa, a nechte vytéci a vypéci sádlo.

2. Pekáč opatrně vyndejte z trouby, husu rovněž opatrně vyndejte z pekáče a většinu sádla z pekáče slijte (a tento poklad, který budete potřebovat i na následující jídla, uchovejte v uzavíratelné sklenici).

3. Husu vraťte do pekáče tentokrát prsy nahoru, podlijte horkou vodou a ještě pečte, aby byla kůžička hezky křupavá i z druhé strany. Pokud chcete, přidejte na poslední část pečení několik nakrájených jablek, která rozložte okolo husy, případně vložte do břišního otvoru. Husu podávejte s knedlíky a zelím, jednotlivé porce polijte trochou šťávy a sádla.

A pak něco sladkého, hříšného, ňam:

Nepečený čokoládový koláč Foto:

Nepečený čokoládový koláč

Nepečený čokoládový koláč

Luxusní cheesecake nebo stejně luxusní plněná čokoládová sušenka? Je to celkem jedno, protože tuhle bombu upečete i bez trouby a po jednom kousku budete mít pocit, že jste snědli celou krabici čokoládových bonbonů.

Na 1 koláč / Příprava: nad 60 minut

• 250 g sušenek

• 2 lžíce kakaa

• 125 g másla, rozpuštěného

• 2 žloutky

• 100 g krupicového cukru

• 1 lžíce maizeny

• 600 ml mléka

• 3 plátky želatiny

• 200 g tmavé čokolády 70%

• 150 g tmavé čokolády 50%

• hoblinky čokolády na ozdobu

1. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte. Promíchejte je s kakaem a rozpuštěným máslem. Směsí vyložte otevírací formu o průměru 20 cm po dnu a po stěnách (dobře se uhlazuje obrácenou lžící) a dejte alespoň na 30 minut chladit. Promíchejte žloutky, cukr, škrob a 4 lžíce mléka a dejte stranou.

2. Želatinu nechte nasáknout. Zbylé mléko ohřejte na nízkém plameni a rozpusťte v něm obě čokolády. Sejměte z plamene a vmíchejte ke žloutkové směsi. Vraťte na nízký plamen a za stálého míchání nechte zhoustnout. Sceďte a vymačkejte želatinu. Přidejte ji ke krému a promíchejte, až se rozpustí. Nechte 15 minut chladnout, pak vlijte do korpusu. Nechte vychladnout a pak dejte na 3 až 4 hodiny do chladničky. Ozdobte a podávejte.

A nakonec... až přijde noční hlad:

Hrušky s nivou Foto:

Hrušky s nivou                                                                                                           Foto Zdeněk Lhoták

Hrušky s nivou

Je známá věc, že sýry a ovoce spolu nádherně chuťově ladí. Zkusili jsme jít ještě dál, přidali ořechy, dobrou domácí hruškovici... Výsledek posuďte sami.

Na 4 porce / Příprava: Nad 60 minut 

• 4 zralé pevné hrušky

• 60 g sýru Niva

• 3 lžíce másla

• 2 lžíce hruškovice

• 2 lžíce vlašských ořechů

• 1–2 lžíce citronové šťávy

1. Hrušky omyjeme a rozkrojíme na půlky. Z každé půlky vykrojíme jádřinec s trochou dužiny tak, abychom vytvořili dostatečně velký důlek pro náplň. V talíři smícháme hruškovici s částí citronové šťávy, do této směsi položíme připravené hrušky řeznou stranou dolů a necháme chvíli marinovat.

2. V misce utřeme změklé máslo a nastrouhanou nivu do pěny. Hrušky necháme odkapat a vyhloubené důlky naplníme utřenou nivou. Půlky hrušek k sobě opět přitiskneme a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Odleželé hrušky rozdělíme na dezertní talířky, doplníme vlašskými ořechy (můžeme je vmíchat i přímo do utřené nivy) a podáváme s pečivem a domácí hruškovicí nebo dobrým vínem.

Velkou spoustu receptů, ze kterých si vybere každý mlsný jazýček a které nejsou ani drahé ani složité na přípravu, najdete v novém časopisu Prima FRESH, který se vrací na stánky již 12. prosince!

https://fresh.iprima.cz/magazin/prekvapeni-vydavame-casopis-prima-fresh

Prima FRESH - Sladké pokušení Foto:

Prima FRESH – Sladké pokušení

Článek je zařazen v: fotka , husa , lžíce , pekáč