Virály

19. června 2023 13:50

redakce Prima Lajk

Šílená nová smlouva pro populárního streamera xQc naštvala internet. Vážně si zaslouží víc než slavní sportovci?

Streamer xQc obdržel od společnosti Kick lukrativní smlouvu na 100 milionů dolarů. Překonal tak například legendárního LeBrona Jamese.

Twitch nedávno přišel s novou nabídkou pro streamery, kterým za určitých podmínek vrátí rozdělení zisků na 70 a 30 %. Po rychlém výpočtu se však přišlo na to, že nabídka se dotkne jen zhruba 1 % všech streamerů, a to jenom těch nejúspěšnějších. Firma tak nyní čelí obří kritice, a do toho ji začaly opouštět některé z jejích největších tváří.

Tou hlavní je čerstvě streamer xQc, jenž patřil dlouhodobě mezi nejsledovanější tvůrce obsahu na Twitchi. Nyní však podepsal neexkluzivní smlouvu s konkurenčním Kickem, která dosáhla astronomické výše 100 milionů dolarů. To je ještě o 2 miliony dolarů více než co dostal legendární LeBron James od Lakers.

Mnozí lidé tak nyní kritizují Kick a vůbec celé streamerské odvětví z toho, že zbytečně přeplácí některé ze slavných streamerů, místo aby peníze investovali do vylepšení služeb nebo třeba menších talentovaných streamerů, jimž by pomohly i několikanásobně menší částky.

Platforma Kick s příchodem xQcho každopádně zaznamenala krátce poté výpadky, jelikož se počet sledujících významně zvedl. Mluvčí Kicku následně uvedli, že se v následujících dnech bude platforma aktualizovat a bude docházet k dalším výpadkům, aby byla připravena na příchod několika dalších velkých streamerů. Pár dní od podepsání xQcho totiž Kick přivítal také slavnou Amouranth.

Sdílejte článek

Přečtěte si také