Virály

22. května 2023 17:15

redakce Prima Lajk

Slavná značka natočila herní reklamu s tlustou hrdinkou. Čelí kvůli tomu drsné kritice

Kosmetická značka Dove natočila odvážnou herní reklamu. Obrátilo se to však proti ní a nyní za to čelí kritice ze stran samotných dívek.

Známá kosmetická značka Dove zveřejnila nedávno reklamu zaměřenou na ženské herní hrdinky a hráčky, která v podstatě cílí na sexualizaci žen ve videohrách. Na konci pak ještě odhalí údajnou statistiku, že se 74 % žen necítí při hraní dostatečně reprezentováno. Jakkoli se však reklama tváří, že vznikla s dobrými úmysly, samotní gameři zdá se nejsou moc nadšení.

Na sociálních sítích se tak klip stal terčem rozsáhlé kritiky, kdy i mnohé dívky-hráčky tvrdí, že podobné pocity opravdu nemají a že jsou naopak rády, když ve hře mohou hrát za silné, krásné a unikátní hrdinky. Podobně pak argumentují také muži, kdy se například objevil argument, že mužští hrdinové ve videohrách, ale i ve filmech, jsou také obecně svalnatější, silnější a pohlednější, ale že to nikdy nikomu nebránilo v tom si hraní za ně případně jejich sledování na plátně užít. Firma Dove se zatím ke kritice nevyjádřila.

Sdílejte článek

Přečtěte si také