Virály

1. června 2023 17:29

redakce Prima Lajk

Slavní streameři se zastávají zabanované Alinity. Nezbláznil se Twitch už?

Streameři v čele se slavným Mizkifem se zastávají zabanované Alinity. Přijde na Twitch změna?

Je to zhruba den, co jsme informovali o čerstvém banu streamerky Alinity na Twitchi poté, co se údajně dopustila „sexuální sugestivního“ činu, po němž dostala třídenní zákaz účtu. Co byl onen čin? Svůdná Alinity si v šatech zatančila a zatwerkovala na osobitý rap mladíka vedle ní.

Ihned poté, co se o zákazu streamerka dozvěděla, začala naštvaně tweetovat, jak je celá věc bizarní, ban nefér, ostatní dělají daleko horší věci a že zvažuje kompletní odchod z Twitche. Krátce nato ji k sobě začala pochopitelně lákat konkurence v podání Kicku a Rumbleu. No a taky se za ni začala stavět většina dalších streamerů.

V čele obránců Alinity je nyní streamer Mizkif, jedna z nových tváří Rumbleu, který na celou aféru natočil samostatné video, ve kterém vysvětluje jak nekonzistentní je rozhodování ze strany Twitche, tak brání Alinity za to, že opravdu nedělala nic tak hrozného, za co by měla dostat ban. A není sám, kdo je takového názoru. Bude tedy zajímavé sledovat, jestli rostoucí kritika na cenzuru ze strany Twitche přece jen do budoucna přiměje správce platformy, aby se při rozhodování o banech trochu více zamysleli, jestli opravdu dotyční porušili nějaká pravidla, či nikoli. Jinak by taky brzo mohla většina velkých influencerů zkrátka a dobře odejít někam, kde to třeba tolik nehrotí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také