Youtubeři

17. května 2023 13:52

redakce Prima Lajk

Slavný český streamer dostal drsný ban! Co hrozného udělal?

Jedna z předních tváří české streamovací scény dostala na Twitchi nečekaný ban. Přejde kvůli tomu na YouTube?

Petr Žalud aka CzechCloud patří mezi nejznámější a nejsledovanější české streamery na Twitchi, jenž se nezabývá jen hrami, ale také vtipně a trefně komentuje internetové kauzy či jiné události. Nyní si od něj však jeho fanoušci nechtěně na chvíli odpočinou. Známý streamer a youtuber totiž dostal na Twitchi nekompromisní týdenní ban. Což bylo obřím překvapením nejen pro jeho fanoušky, ale zejména pro něj.

CzechCloud si totiž podle svých slov velmi dobře hlídá, co říkat či dělat, aby neporušil zásady komunity. I přesto se nyní nechtěné pauze na slavné platformě nevyhnul. Přesný důvod svého zákazu ale prozatím nezná. Streamer sice dostal od svého manažera na Twitchi o banu echo, nedal mu ovšem informaci, za co přesně má pozastavený účet. V oficiálním mailu se pouze dozvěděl, že dostal ban za nenávistné komentáře či symboly. Žádného takového provinění si ovšem CzechCloud není vědom a od Twitche nedostal konkrétní video či jiné důkazy, z nichž by zjistil, jak se provinil.

A právě kvůli tomu je nyní CzechCloud na Twitch pořádně naštvaný, a dokonce uvažuje, zda je pro něj i nadále ideální platformou. Neštve ho však jen styl komunikace, ale také sedmidenní trest. Ten je totiž podle streamera opravdu dlouhý a přísný a nechápe, proč musí mít účet pozastaven na stejnou dobu jako streameři, co spáchali mnohem větší věc. Žalud se ovšem hodlá odvolat a doufá, že brzy dostane profil zpátky.

Mezitím přesouvá naštvaný streamer své aktivity na YouTube a podle vyjádření nejspíš i přemýšlí o tom, zda se na něj náhodou nepřesune ve větším měřítku. „Když už mi dáte ban, tak už mi ku*va řekněte konkrétní důvod, abych se mohl podle toho zařídit. Takhle funguje normální partnerský vztah,“ dodává naštvaně. Tak uvidíme, zda CzechCloud brzy dozví pravý důvod svého zákazu.

Sdílejte článek
Štítky ban důvod streamer CzechCloud Petr Žalud

Přečtěte si také