25. května 2015 12:31
Tereza Javorová6 největších chyb podle Pohlreicha: Grilovat s umělými marinádami je hnus!
Style - šest nejvetších chyb díl 1.
Šéfkuchař a hvězda pořadů Ano, šéfe! nebo Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich nám prozradil, co považuje za největší prohřešky, které dělají Češi v kuchyni. A grilování si vzal na paškál jako první!
"U grilování je asi největší chyba, když lidi používaj komerčně vyrobený marinády a omáčky," říká znechuceně Pohlreich. Kritizuje i pověstnou čecháčkovskou oblibu uvařit velké množství jídla a přejídat se.
Poučku, že by se maso před grilováním nemělo umývat, ale Pohlreich nepotvrzuje. "Na grilu je maso samozřejmě vystaveno 200 °C, takže se asi spolehlivě zbaví nějakých mikroorganismů. Ale pokud ho přece jen umyjete, tak je potřeba ho před grilováním pořádně osušit."