Youtubeři

16. září 2024 10:00

Eliška Reiglová

Travel influencerka naštvala sledující vtipem o povodních. Pošlu déšť i z Bali, vzkázala

Zatímco části České republiky sužují místy až zničující povodně, travel influencerka Anna Belaníková si užívá slunečného a teplého počasí na Bali. Právě odtamtud se podělila s několika fotografiemi, ke kterým ale připsala poněkud kontroverzní popisek. Pokud prý někdo zpochybní, že důvodem ze zveřejnění jednoho ze snímků je outfit, pošle sem déšť i z Bali. Své sledující tím vytočila doběla.

Povodňová situace zůstává i nadále vážná a záplavy už si dokonce vyžádaly i první oběť. Mnoho lidí připravila voda o střechu nad hlavou. Nejde o téma, na jehož konto by bylo vhodné žertovat. To si ale zřejmě neuvědomila influencerka Anna Belaníková, která se za normálních okolností s fanoušky dělí o střípky ze svých cest. Nyní nicméně přestřelila.

Čtěte také: První obětí povodní v Česku je žena, policie zveřejnila detaily. Další lidé se pohřešují

„Jestli v komentářích najdu, že důvodem 1. fotky je něco jinýho než hezkej outfit a dobrej vibe, tak na vás pošlem déšť aji z Bali,“ napsala Anna k fotografiím z indonéského ostrova. Učinila tak v neděli, kdy povodně už dávno vyhnaly z domovů mnoho obyvatel českých obcí. Kritika ze strany sledujících na sebe nenechala dlouho čekat.

„By potřebovala padnout na hubu a makat někde za minimálku, třeba by jí došlo, co je důležitý. Princezna z Bali,“ napsala jedna z komentujících. „Překvapuje vás to? Vždyť je vydlabaná jak necky...“ napsala další. Některé z komentářů v internetových diskuzích pak byly tak vulgární, že ani cenzura formou hvězdiček ve slovech by nebyla dostatečná.

Čtěte také: Velká voda je připravila o domov. Na pomoc lidem zasaženým povodněmi vznikly sbírky

Belaníková se k situaci postavila tím způsobem, že popisek z příspěvku na Instagramu a na sociální síti Threads smazala, o něco později udělala totéž na Facebooku, kde byl ovšem v době zveřejnění článku stále k přečtení. Je tak otázkou, zda se nad vážností svých slov zamyslela, nebo se zkrátka jen nechtěla s další kritikou zaobírat.

Podívejte se, jak během povodní fungují potravinové banky:


Přečtěte si také