Sex a vztahy

21. května 2024 10:12

Josef Šťastna

Třináctiletá žákyně porodila miminko během školního výletu

V polském Zatoru během školního výletu porodila třináctiletá dívka. Kdo je otcem, není zatím jasné. „Děti nemají mít děti,“ ohodnotil případ pro polská média gynekolog Jacek Tulimowski.

Ve středu 15. května porodila během školního výletu třináctiletá žákyně. O případu informoval mimo jiné web Fakt.pl. Novorozený chlapeček váží přibližně 3,2 kg. Miminko je ve vážném ale stabilizovaném stavu, o zdravotním stavu matky lékaři ani úřady neinformují.

Dívka přijela na školní výlet s družinou. První den se měly děti a jejich doprovod ubytovat. Dívka šla po příjezdu do penzionu do koupelny a ozval se křik. Po porodu byla matka s miminkem převezena do nemocnice na další pozorování.

ČTĚTE TAKÉ: Proč se sourozenci nepřitahují? Westermarckův efekt podává kontroverzní vysvětlení

To je vše, co o případu polští novináři zjistili. O tom, kdo je otcem, zatím informace nejsou. Je také otázkou, jak je možné, že se třináctileté dívce povedlo utajit, že je v jiné stavu.

„Je to ještě dítě. Bez ohledu na to, jak moc se snaží být dospělá. Můj profesor vždy říkával, že je špatné, když děti mají děti. Ještě nedávno vozila kočárek s panenkou, teď bude vozit miminko... Její věk určitě není věkem, kdy je dobré mít matkou,“ uvedl pro Fakt.pl gynekolog Jacek Tulimowski.

Podívejte se na reportáž o rodině, kde probíhal incest:

Sdílejte článek

Přečtěte si také