Virály

8. června 2023 18:15

redakce Prima Lajk

Turista si sundal tričko a provokoval medvěda v národním parku. Je z něj odstrašující příklad

Tak takhle byste se v národním parku rozhodně chovat neměli. Turista vyšel ven ze svého auta a rozběhl se proti medvědovi. Vše natočil na telefon.

K nepochopitelnému chování jednoho turisty došlo v národním parku Yellowstone. Ten se natočil přitom, jak vybíhá ze svého automobilu, proti nebohému medvědovi. Zvíře se vyleká a utíká směrem do keřů. Video na svém Instagramu sdílela stránka Tourons of Yellowstone, která zveřejňuje nevhodné chování lidí v přírodních rezervacích a parcích.

Muž na videu si krátce nato sundává tričko a tváří se, jako kdyby byl při nejmenším králem džungle. Proti podobnému chování se ohradilo vedení parku. Svým návštěvníkům připomíná, že jakékoliv obtěžování zvířat je přísně zakázané. „Za takové chování hrozí až šest měsíců za mřížemi a pokuta ve výši 5 tisíc dolarů,“ upřesnila mluvčí rezervace Linda Veress.

„Dejte zvířatům prostor, nechte je v klidu, nepronásledujte je a držte se od nich v dostatečné vzdálenosti,“ doplňuje s tím, že u sebe mají lidé nosit speciální sprej proti medvědům. Jako další standardní rada, která je doporučovaná návštěvníkům, je, že před medvědem nemáte nikdy utíkat.

Sdílejte článek

Přečtěte si také