Virály

27. června 2023 11:03

redakce Prima Lajk

Turista vyryl klíčem jméno své přítelkyně do zdi Kolosea. Co mu za to hrozí?

Neukázněný turista si zřejmě spletl historickou budovu s omalovánkami. Na zeď Kolosea pomocí klíče vyryl jméno své milé, při své činnosti byl dokonce i natočen. Za znehodnocení slavné stavby mu hrozí nepříjemný trest.

Na následujícím videu je zachycen mladý muž, který vyrývá klíčem jméno „Hayley“ na 1937 let starou budovu. Vedle něj stojí jeho blonďatá přítelkyně, která trpělivě čeká, až její partner dokončí své umělecké dílo. Aby toho nebylo málo, vandal se ještě ochotně usměje do kamery. Je vidět, že mu absolutně nedochází, že by mohl dělat něco špatného.

V případě, že se muže podaří chytit, hrozí mu pokuta ve výši 20 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes 430 tisíc korun. Kromě nemalé finanční částky by mohl strávit dokonce i nějakou dobu za mřížemi. „Nemůžete psát na historickou zeď. To je absolutně nepřijatelné,“ vyjádřila se k chování mladíka ředitelka Kolosea Rossella Rea. Vysoká pokuta má odradit všechny případné vandaly od podobného chování. Ničení jakékoliv historické památky město nehodlá tolerovat a neukázněným návštěvníkům chce dát pořádnou lekci.

Sdílejte článek
Štítky turista vandalismus Koloseum historická budova

Přečtěte si také