Lidé budou muset v budoucnu kvůli změnám klimatu jíst červy a ostatní hmyz. Co se stane s masem?
Budoucnost stravování leží v červech.
Pakliže jste někdy navštívili východní Asii, existuje celkem dobrá šance, že jste na ulici narazili na stánky, kde lidé připravují nejrůznější pochoutky z hmyzu. Červy a další hmyz sice na první pohled nevypadají jako extra výživná strava, jenže to je častý omyl – hmyz v mnoha případech obsahuje důležité vitamíny a složky, které jsou lidem prospěšné.
Což je dobrá zpráva, protože nejnovější studie ukazují, že díky změnám klimatu lidstvo v budoucnu bude muset po stravování hmyzem doopravdy sáhnout. Jakmile totiž změny klimatu dopadnou na okolní vegetaci, spousta druhů ovoce, zeleniny i masa, které máme běžně rádi, se stane nepoživatelnými. Vědci pak dokonce naznačují, že by si lidé už měli začít pomalu na nové diety zvykat nyní, protože čím dříve na ně přejdeme, tím zdravější do budoucna budeme.