Šéf pivovaru tvrdí, že pití v hospodě už nikdy nebude jako dřív. Co pandemie nadobro změnila?
Výlet hospodami? Něco takového už nejspíš po skončení pandemie nehrozí.
Pandemie změnila mnoho věcí, jednou z nich ale jednoznačně bude i přístup lidí k navštěvování hospod a restaurací. V USA se například jistý šéf tamějšího pivovaru Molson Coors Beverage Co. rozpovídal na téma popíjení v barech a podle něj už se stav před pandemií nikdy znova nevrátí.
Vlna zavírání totiž zaprvé zasáhla spoustu podniků velmi tvrdě, a tak je dost možné, že mnoho z nich už nikdy znovu neotevře. A když už lidé přijdou do baru, existuje veliká pravděpodobnost, že po dlouhou dobu nebudou mít na výběr z tolika značek jako dřív, protože se majitelé jednoduše budou bát objednávat ve větším množství, případně ani nebude od koho objednávat. Zatímco tak lidé mohli dejme tomu v jeden večer obrazit deset barů a v každém z nich si objednat, co hrdlo ráčí, po skončení pandemie bude problém najít pět a ve všech pak bude jen omezená nabídka.
Zní to jako hodně pesimistická předpověď, tak nezbývá než doufat, že to nedopadne tak černě a že obzvlášť u nás v České republice se s tím hospody zvládnou poprat a lidé jim v tom svými pravidelnými návštěvami pomůžou.