Virály

13. dubna 2018 14:05

redakce Prima Lajk

Tohle je 10 potravin, po kterých budete nepříjemně zapáchat! Které z nich nejíst, pokud nechcete na rande smrdět?

Některé potraviny jsou velmi aromatické.

Každá potravina má svou specifickou vůni. Po konzumaci některých z nich se nemůžeme zbavit nepříjemného zápachu. Asi za nejznámější potraviny, které jsou silně aromatické, považujeme česnek a cibuli. Je jich však mnohem víc.

PIVO

Pivo se může zdát jako skvělý pomocník při slehnutí po obědě. Buďte si ale jisti, že z vás všichni pivo ucítí. Alkohol totiž vychází z těla pryč přes kožní póry.

MLÉKO

Mléko obsahuje cholin, který může způsobit nepříjemný zápach těla. Jako alternativu nabízíme jogurt. Aktivní kultury přítomné v jogurtu snižují množství sulfitových sloučenin způsobujících zápach. Také vitamín D pomáhá v boji proti bakteriím přítomným v ústech, čímž se snižuje zápach z úst.

VÍNO

Alkoholový odér z vína trvá až 24 hodin. Zkuste se po konzumaci vína napít vody s citronem. Citrony pomáhají při detoxikaci těla díky vysokým antioxidačním vlastnostem.

KÁVA

Káva nebo jakýkoliv jiný kofeinový nápoj může způsobit výraznou vůni těla. Na druhé straně bylinný čaj je skvělý zdroj antioxidantů. Čím méně má tělo toxinů, tím méně bude cítit.

KVĚTÁK

Květák obsahuje cholin, vitamin B, který může způsobit zápach z úst. Jablko však zápach dokáže neutralizovat.

DÝNĚ

Stejně jako květák, tak i dýně obsahuje cholin, který se přeměňuje na trimethylamin. Akumulace trimethylaminu v těle může způsobit špatný tělesný zápach.

ČESNEK + CIBULE

Česnek a cibule obsahují organické sloučeniny síry, které se metabolizují a odstraňují především skrz tělesné póry, které způsobují nepříjemný zápach.

CHŘEST

Kyselina asparaginová se uvolňuje na sloučeniny síry. Neděste se, pokud se vám po návštěvě toalety zdá vaše moč tmavá a zapáchající. Je to při konzumaci chřestu naprosto normální.

ČERVENÉ MASO

Časová absence při konzumaci masa může mít blahodárné účinky. Studie ukázala, že ženy vnímaly tělesný zápach mužů, kteří měli po dobu dvou týdnů stravu bez červeného masa, jako atraktivnější a příjemnější ve srovnání s těmi, kteří červené maso konzumovali.

DÝŇOVÁ SEMÍNKA

Dýňové semena obsahují vysoké hladiny cholinu stejně jako květák, mléko nebo dýně.


Přečtěte si také