Volejbalový znásilňovač malých dětí tvrdí, že lidé během OH na něj byli zlí

Nizozemský plážový volejbalista Steven van de Velde tvrdí, že během olympiády v Paříži nepodával přesvědčivé výkony, protože byl na něj velký mediální tlak. Volejbalista před účinkováním v Paříži znásilnil malé dítě.

Nizozemský plážový volejbalista Steven van de Velde byl v roce 2016 odsouzen ke čtyřem letům vězení za znásilnění dvanáctileté dívky. Devětadvacetiletý volejbalista byl usvědčen z toho, že dívku během návštěvy Velké Británie znásilnil třikrát. Před otřesným činem ji navíc opil a pak ji nutil, ať si zajde pro potratovou pilulku.

Bylo jasné, že během OH bude na volejbalistu velký tlak. Vedení Mezinárodního olympijského výboru také rozhodlo, že van de Velde nebude bydlet s dalšími sportovci v olympijské vesničce. V Nizozemsku si mysleli, že když si sportovec svůj trest odseděl, tak má právo na OH startovat.

Mladý zvrhlík, který do Velké Británie cestoval kvůli tomu, aby měl sex s dítětem, začal po olympiádě fňukat, že mu lidé ubližovali. Volejbalista si před nizozemskými novináři stěžoval, že ho zlomilo, když britské bulvární weby zveřejnily fotku jeho manželky.

"V tu chvíli jsem se zlomil. Před deseti lety jsem udělal něco špatně. Ano musím to vzít a ponesu si to celý život. Ale ubližování lidem kolem mě, ať už je to spoluhráč Matthew, nebo moje žena, moje dítě, to už pro mě zachází příliš daleko," litoval se nizozemský olympionik.

Nizozemský volejbalový svaz se za kontroverzního hráče opakovaně postavil. Proti Stevenovi prý byla hlavně ve Velké Británii vedena drsná kampaň. V Nizozemsku ale zapomněli na to, že žádná kampaň by se nekonala, kdyby hráč neznásilnil malé dítě nebo se alespoň netoužil předvádět na olympiádě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také