Showbyznys

30. května 2023 18:12

redakce Prima Lajk

Zahraje si někdy hvězdný útočník za nároďák na MS? Šéf českého hokeje si chce promluvit se Zachou

Alois Hadamczik oznámil plán promluvit si s hvězdným českým útočníkem Pavlem Zachou. Přijede příští rok na MS?

Že bude o účast na příštím MS v hokeji v Praze ze strany hráčů velký zájem, je celkem jasné. Ostatně čerstvě zlatá Kanada si právě kvůli tomu vyměnila pozici ve skupině tak, aby mohla hrát v hlavním městě, což by údajně mělo motivovat několik nejlepších hráčů, aby měli chuť dorazit. Nejinak tomu bude i u českého týmu, nad jedním jménem ale v posledních letech stále visí podivný otazník.

Řeč je o Pavlu Zachovi, útočníkovi Bostonu, který neprošel tradiční českou průpravou, ale díky intenzivní práci jeho otce a individuální přípravě samotného Zachy byl doslova „vybudován“ pro NHL. Zároveň tím ale zjevně zanikly určité vazby na Česko, takže i přes opakované pozvánky tento úspěšný český hokejista za národní tým nikdy nenastoupil. Jak to bude za rok? To chce nyní vědět i sám šéf českého svazu Alois Hadamczik.

„Pavla osobně neznám. Vidím, že patří do národního týmu, má svou úroveň. Těžko říct, proč necítí hrdost hrát za národní tým. Ale rozhodně bych ho nezatracoval. Chtěl bych s ním posedět a promluvit mezi čtyřma očima. Zjistit, co mu vadí a proč nechce reprezentovat,“ uvedl bývalý trenér pro server Sport.cz.

Jestli se Hadamczikovi podaří napravit vztahy mezi národním týmem a Zachou mladším i starším, toť otázka, pro český tým by to ale každopádně byla solidní posila. Pokud se ovšem příští rok bude Bostonu dařit v boji o Stanley Cup lépe než letos, bude se však muset národní tým bez Zachy, Pastrňáka, Krejčího, Lauka či Zbořila obejít tak či tak.

Sdílejte článek
Štítky Kanada NHL Stanley Cup Česko Praha Alois Hadamczik národní tým Pavel Zacha Boston Bruins Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024

Přečtěte si také