Showbyznys

9. prosince 2023 14:17

Josef Šťastna

Bála se, že ji nechají zmizet. Jana Vopěnková šílí z pohřbu Karla Schwarzenberga

Přípravy na pohřeb Karla Schwarzenberga

Byla přesvědčená, že má právo přijít na pohřeb politika Karla Schwarzenberga. Nakonec si ale nechala poradit a na smuteční ceremoniál se dívala jen v televizi. Jana Vopěnková ale uvedla, že s Karlem Schwarzenbergem se dojde stejně jednou rozloučit.

Krásná a sebevědomá Jana Vopěnková si nikdy nedělala hlavu z toho, co si o ní myslí její okolí. Proto ještě před týdnem tvrdila, že se půjde rozloučit se svým drahým přítelem, i když jeho rodina o to nestojí.

„Oni nechtějí, abych tam šla. Spolupracovníci a rodina to nechtějí... Já bych ale na pohřeb chtěla jít, protože mě to všechno strašně moc mrzí... Bude mi dlouho trvat, než se z toho dostanu,“ uvedla Vopěnková pro Prima Ženy s tím, že Karlova rodina by byla nejraději, kdyby někam zmizela.

„Oni se bojí, že z toho bude asi zase haló, že tam přijdu a budu říkat, co všechno jsem s ním zažila. Ale já tam půjdu,“ sdělila Schwarzenbergova přítelkyně s tím, že vždy nakonec udělá to, co považuje za správné. V sobotu, kdy se ale pohřeb Karla Schwarzenberga konal, tak plány náhle změnila. Došlo jí, že bude pro všechny lepší, když na pohřeb nepůjde. S milovaným Karlem se loučila pouze u televize.

„Dívám se na přímý přenos. A potom později tam chci zajít, zapálit svíčku a rozloučit se. Byl to člověk, kterého jsem obdivovala za to, jaký měl charakter, jak se ke mně vždycky choval, je to pro mě moc těžké,“ sdělila lítostivým hlasem Jana pro Blesk.cz. Na Hrad prý půjde, až tam nebude takový šrumec.

„Brzy se tam za ním půjdu rozloučit, to mi rodina zakázat nemůže. Karel mi pomohl, měla jsem prostě právo tam být. Na Hradě vyberu nějaké místo, tam se za něj pomodlím a půjdu pryč. Nechci dělat žádné problémy,“ dodala s tím, že jde znovu sledovat přímý přenos, aby mohla pohřeb svého milého sledovat alespoň přes televizi.

Sdílejte článek
Štítky rodina pohřeb televize Karel Schwarzenberg Jana Vopěnková

Přečtěte si také