Showbyznys

29. srpna 2024 11:13

Tomáš Durčák

Cristiano Ronaldo má na YouTube 50 milionů odběratelů. Překonal dokonce i rekord

Fotbalová superstar Cristiano Ronaldo zhruba před týdnem zveřejnil na YouTube své první video a od té doby už dokázal překonat hned několik historických rekordů. Možnost nahlédnout do jeho soukromí nebo sledovat rozhovory a různé aktivity s jeho manželkou Georginou či synem Cristianem juniorem se staly ihned virálními. Historický úspěch už potvrdily i Guinnessovy světové rekordy.

19 729 827. Přesně tolik odběratelů dokázal dle dat odhalených Guinnessovými světovými rekordy, kterým je poskytla přímo platforma YouTube, během 24 hodin nasbírat kanál Cristiana Ronalda pojmenovaný „UR · Cristiano“. Organizace již tuto cifru potvrdila jako historický rekord, fotbalový virtuóz si tak mimo zelený trávník připsal i další online úspěch.

Čtěte také: Ronaldo je opět nejlépe placeným sportovcem světa, loni vydělal skoro dvakrát víc než Messi

Nejde však zdaleka o první. Ronaldo je totiž dlouhodobě nejsledovanější osobností na Instagramu, kde má aktuálně přes 637 milionů sledujících. Zároveň je nejsledovanější celebritou světa i napříč všemi používanými online platformami, kde celkový počet jeho fanoušků dosahuje více než 917 milionů a velmi brzy tak pravděpodobně bude atakovat hranici jedné miliardy.

S takto masivní základnou sledujících se zřejmě jeho obří úspěch na YouTube dal předpokládat. Přesto raketový růst jeho kanálu nemá v dosavadní historii populární video platformy ani zdaleka obdoby. Samotný kanál byl dle dostupných dat vytvořen letos 7. srpna, nicméně zůstal pro veřejnost neviditelným. Cristiano jej fanouškům poprvé odhalil až 21. srpna, kdy už měl pro ně připraven i první obsah.

Čtěte také: Podívejte se na bydlení CR7 v saúdském ráji. Kolik stojí měsíc v luxusním apartmá?

Od té doby dokázal kanál doslova „zbourat“ celou řadu rekordů a během ani ne týdne nasbírat neuvěřitelných více než 50 milionů odběratelů. Aktuálně už tak pomalu a jistě klepe na světový žebříček top 50 YouTube kanálů s nejvíce odběrateli, kde dle webu Socialblade aktuálně poslední 50. příčka znamená lehce přes 56 milionů odběratelů.

Za tu dobu již zveřejnil celkem 15 plnohodnotných videí a také 8 takzvaných shorts, které dohromady nasbíraly již více než 325 milionů zhlédnutí. Zlatou plaketu za milion dosažených odběratelů, o níž se jiní tvůrci pokoušejí již řadu let, Cristiano Ronaldo dostal ani ne týden poté, co zahájil svou aktivitu na YouTube. A krátké video, v němž ji ukazuje svým dětem, je aktuálně jeho vůbec nejpopulárnější, když získalo již více než 46,5 milionu zhlédnutí.

Dle portálu WikiTubia však aktuálně slavný fotbalista drží celou řadu dalších specifických rekordů. Kanál UR · Cristiano je třeba účtem, který historicky nejrychleji dosáhl 100 000 odběratelů (za pouhých 22 minut), 1 milionu odběratelů (za 47 minut) a 10 milionu odběratelů (za 11 hodin a 31 minut).

Čtěte také: Ronaldova sbírka luxusních aut: Rudá kráska i drahé unikáty. Nahlédněte do garáže legendy

Ronaldo je dle Guinnessových světových rekordů také mužským fotbalistou, který v mezinárodních fotbalových utkáních dokázal v roce 2021 nastřílet vůbec nejvíc gólů, a to konkrétně 111. Mimo to portugalské hvězdě patří řada dalších fotbalových milníků. Je například prvním hráčem, který kdy nastřílel 100 gólů v prestižní Lize mistrů, má nejvíce odehraných zápasů v tomto poháru (183), nejvíc hat-tricků (8 stejně jako Lionel Messi), nejvíc vstřelených gólů na šampionátech EURO (14) nebo je prvním hráčem, který dokázal skórovat na pěti různých mistrovstvích světa.

Pro Cristiana Ronalda a jeho partnerku v Saúdské Arábii všechny zákony rozhodně neplatí:


Přečtěte si také