Extrém

24. května 2024 12:49

Josef Šťastna

Dobrou noc, řekla třináctiletá dívka. Místo spánku se uškrtila. Kvůli TikToku

V Německu se omylem uškrtila třináctiletá dívka. Mamince popřála dobrou noc, ale místo spánku šla plnit výzvu, kterou našla na platformě TikTok. Na případ mimo jiné upozornil deník Bild.

Německá média o třináctileté dívce uvedla, že pocházela z okresu Kassel. Dívka zemřela, protože se pokusila splnit tzv. Blackout Challenge. Výzva spočívá v tom, že lidé se mají dusit tak dlouho, dokud neomdlí. Podobný případ se odehrál i v Berlíně, kde další dívka po plnění výzvy skončila v nemocnici.

Dospívající mladí lide se mají při výzvě natáčet na mobilní telefon, výsledek své snahy mají zveřejnit na platformě TikTok. Třináctiletá dívka ale na svém telefonu už nic nezveřejní, je po smrti.

ČTĚTE TAKÉ: Zákaz TikToku v USA? Zákon prošel sněmovnou, zatrhnout ho může už jen Senát či prezident

Rodina podle deníku Bild objevila v dívčině telefonu záznam, na kterém je vidět, jak se poprvé pokusila škrtit. Obvykle se nebezpečná výzva provádí ve dvou lidech, kdy jeden natáčí video a může v případě kritické situace zasáhnout.

Dívka z Kasselu ale byla na svou hru sama. Večer popřála své matce dobrou noc a odešla do pokoje. Z něj už živá neodešla.

Varování před TikTokem:

Sdílejte článek
Štítky Německo Berlín spánek TikTok Kassel

Přečtěte si také