Eminem promluvil o mrtvém otci. Nedokáže mu odpustit, že rappera nechtěl poznat

Slavný rapper Eminem byl v novém televizním rozhovoru velmi osobní a vyjádřil se na adresu svého otce, jehož nikdy nepoznal. A nenechal na něm nit suchou.

Eminem je proslulý nejen svými často kontroverzními a nevybíravými písněmi, ale také tím, že má pro něj rodina logicky velmi zásadní roli. To ostatně fanoušci velmi dobře znají z jeho textů, v nichž v minulosti často rozebíral nejen komplikovaný vztah s matkou, ale také výchovu jeho dcery Hailie. A došlo v nich také na jeho vztah k otci, jehož slavný rapper nikdy nepoznal. Eminem mu nikdy nemohl přijít na jméno, a v písni Cleaning Out My Closet mu dokonce přál smrt.

Jeho otec Marshall Bruce Mathers se oženil s matkou Debbie, když jí bylo pouhých 15 let a už o dva roky později přivítali na světě budoucí hudební hvězdu. Jenže manželství bylo v té době prakticky v troskách, Bruce měl svou ženu fyzicky napadat, a když byl Marshallovi juniorovi pouhý půlrok, otec rodinu opustil. „Nikdy svého otce nepoznal, snažila jsem se mu to vynahradit. Chtěla jsem, aby s ním měl aspoň nějaký vztah, ale Bruce prostě nechtěl,“ napsala Debbie v minulosti ve své knize. Eminem coby malý kluk svému otci také posílal dopisy, Bruce na ně ovšem nikdy neodpověděl a i přes jeho slova do médií na začátku tisíciletí, že chce vztah se slavným rapperem napravit, se nikdy nepotkali. Bruce zemřel v roce 2019 ve věku 67 let.

Nyní se Eminem na toto téma rozpovídal v pořadu 60 Minutes, kde se po dlouhé době opět rozhodl otevřít Pandořinu skříňku. A jak je vidět, jedná se pro něj o stále citlivé téma a pro otce nemá ani po jeho smrti příliš pochopení. „Neznal jsem ho. Nikdy jsem ho nepotkal a nikdy pořádně nepoznal,“ přiznává Eminem. V interview přiznává, že coby otec nemůže pochopit, jak může někdo opustit své dítě a nebýt s ním v kontaktu.

„Prostě si to nedokážu vysvětlit. Kdyby se moje děti přestěhovaly na kraj Země, našel bych si je, o tom nepochybuji. I kdybych neměl nic, své děti bych prostě našel,“ říká v rozhovoru. Poté dodává, že už později neměl touhu svého otce potkat a nijak toho nelituje. A že počínání otce se ani po jeho smrti nedá nijak omluvit. Fanoušci mu pak za jeho názor tleskají a považují ho za neuvěřitelného otce, od něhož si měl vzít jeho vlastní táta příklad. Souhlasíte s nimi?

Sdílejte článek
Štítky smrt rozhovor otec Eminem

Přečtěte si také