ODHALENO: Kanibalové prozradili, jak chutná lidské maso. Z jejich popisů se vám bude chtít zvracet
Tohle je jen pro silné žaludky, doslova...
Kanibalové. Monstra, která jsou zpravidla ponechána v tmavých koutech věznic a plní temné kapitoly historických knih. Přirozená lidská zvědavost je ale natolik silná, že ti, kteří se s notoricky známými zločinci pojídajícími lidské maso setkali, jim přesto položili jednu z nejmorbidnějších otázek vůbec: Jak vlastně lidé chutnají? A jejich poznatky byly zdokumentovány.
Tak například Albert Fish. Muž známý pod mnoha jmény jako Šedý muž, Vlkodlak z Wysterie, Brooklynský upír či Měsíční maniak. Všechna možná působí jako špatné přezdívky z hororových filmů, jenže záhy zjistíte, že jsou skutečné a naprosto oprávněné. Albert Fish byl totiž kanibalistickým monstrem, které zabíjelo, znásilňovalo a jedlo své oběti kvůli sexuálnímu uspokojení. Poté, co byl odsouzen za vraždu čtyřletého Billyho Gaffneye, desetileté Grace Buddové a osmiletého Francise McDonnella, napsal Fish svému právnímu zástupci nechutné detaily o tom, jak snědl nejmladší oběť. Chlapce prý rozřezal na části a společně s cibulí, celerem, mrkví, solí a pepřem podusil a pekl v troubě. Maso prý pravidelně podléval a za dvě hodiny bylo krásně hnědé a šťavnaté. Bylo prý vynikající a jedl jej celé 4 dny.
Dalším kanibalem je Jeffrey Dahmer, který v 80. letech brutálně zavraždil sedmnáct mladých mužů napříč Amerikou. Nejenže poté držel jejich části těla a na památku se s nimi fotografoval, ale v rámci svého šíleného vraždění, které trvalo 13 let, je i pojídal. Předtím, než byl ubit k smrti spoluvězněm Christopherem Scarverem, řekl agentovi FBI, že chuť lidského masa připomíná steak ze svíčkové. Zámožný japonský autor, který se stal vrahem a kanibalem za měsíčního svitu, zastřelil spolužačku Renée Harteveltovou loveckou zbraní, mrtvou ji znásilnil a pak snědl různé části jejího těla. Lidské maso je podle něj bez zápachu a věří, že je nejchutnější ze všech, právě proto, že z něj nejde cítit žádný zvířecí pach. Když pak jedl maso oběti po několika dnech těsně předtím, než byl zatčen, bylo prý maso sladší a chutnalo skvěle.
Jako poslední uvádíme případ Omaimy Nelsonové, bývalé egyptské modelky, která zabila svého manžela na Den díkůvzdání, měsíc po jejich sňatku. Jeho mrtvé telo poté vykastrovala, rozřezala na kusy a hlavu uvařila. Následující den smíchala jeho ostatní části se zbytky jídla z díkůvzdání. Později, když mluvila s několika vězeňskými psychiatry, prohlásila, že grilovaná žebra jejího manžela byla sladká, křehká a velice chutná, úplně stejně jako v restauraci. Nuže, i přesto, že uvedené "recenze" mohou znít lákavě, požívání těchto mrtvých, nelegálních a naprosto zvrácených pokrmů za žádnou cenu nedoporučujeme.