Showbyznys

15. května 2023 13:43

redakce Prima Lajk

Historický úspěch Davida Pastrňáka! Jako teprve třetí Čech v historii bojuje o vzácnou trofej

David Pastrňák má nakročeno k dalšímu zápisu do historie. O jakou vzácnou trofej v NHL bojuje?

David Pastrňák se jistě ještě stále vzpamatovává ze šokujícího vypadnutí v 1. kole Stanley Cup play-off, kdy jeho rekordní Boston fantasticky rozjetý ze základní části nečekaně zastavili panteři z Floridy. Kvůli zranění, potřebě si odpočinout a taky chuti strávit cenný čas s rodinou nakonec „Pasta“ nepřijel ani na MS v hokeji. Na závěr sezony by ale přece jen mohl mít ještě malou radost. Český hráč byl totiž nominován na zisk vzácné Hart Trophy neboli ocenění pro nejužitečnějšího hráče základní části NHL.

Pastrňák se tak stává po Dominiku Haškovi (2x) a Jaromíru Jágrovi (1x) teprve třetím Čechem v historii, jenž by mohl slavnou trofej pozvednout nad hlavu. Rekordní počet vítězství v téhle kategorii drží samozřejmě legendární Wayne Gretzky. Náš David to nicméně nebude mít jednoduché, ve finální nominaci jsou totiž taky kanadský megatalent a letošní král střelců Connor McDavid (vítěz Hart Trophy z roku 2020/2021) a Matthew Tkachuck, jenž táhne Floridu během letošního play-off nekompromisně vstříc Stanley Cupu, ale zaznamenal i skvělou základní část.

Udělovací ceremoniál proběhne po skončení play-off.

Sdílejte článek
Štítky historie NHL Jaromír Jágr Dominik Hašek David Pastrňák Stanley Cup Florida Panthers Boston Bruins MS v hokeji 2023 Mistrovství světa v ledním hokeji playoff

Přečtěte si také