Virály

11. května 2023 16:10

redakce Prima Lajk

Influencerka pomocí umělé inteligence vytvořila svoje alter ego. Můžete jí zaplatit a stane se vaší přítelkyní

Influencerka si vytrénovala vlastní umělou inteligenci, kterou teď na internetu nabízí zájemcům k randění.

Umělá inteligence je konečně tady a nejspíš tady už rovnou i zůstane. To znamená, že lidé si budou muset začít velice rychle zvykat na to, co taková AI přináší, jaké jsou možnosti jejího využití a hlavně na co si v souvislosti s ní dávat pozor. Ostatně skvělým příkladem všech těchto věcí je influencerka Caryn Marjorie, která teď začala prodávat svoje alter ego v poněkud neobvyklém provedení.

Marjorie je známá především díky Snapchatu, kde má nějakých 1,8 milionu odběratelů. Teď se každopádně dostala do popředí snad všech možných technologických serverů, protože je vůbec první ženou, která si takto „vytrénovala“ AI, aby ji následně mohla nabízet za 1 dolar na minutu chatování. Nebylo to ovšem jen tak.

CarynAI, jež vychází z programu ChatGPT4, se trénovala na stovkách již smazaných youtubeových videí influencerky, aby se naučila „přemýšlet jako ona“. Kráska tak nyní tvrdí, že jakmile si někdo zaplatí za chat s ní, nabídne její umělá inteligence naprosto plnohodnotný autentický zážitek. A kdo by se třeba cítil osaměle nebo chtěl slyšet slova podpory od někoho blízkého, může se CarynAI pro takové stát jejich „společnicí“.

Influencerka si tak může podle svých odhadů přijít až na 5 milionů dolarů měsíčně. Je si zároveň vědoma, že ji to vystavuje určitému riziku stalkerství, se kterým se už v minulosti potýkala. To ale bere za součást své práce, a tak si zkrátka najala bezpečnostní službu, která ji hlídá 24/7.

Sdílejte článek

Přečtěte si také