Laduška a Sugar Denny propagují HHC. Influencerky nezdůraznily, jak moc je droga nebezpečná

Kolem HHC je v poslední době pořádné pozdvižení. Jelikož se jedná o látku, kterou výrobci dávají například do bonbonů, dochází stále častěji k předávkování dětí a teenagerů. HHC medvídky už začaly propagovat i některé influencerky. Ty ale nevarují před možným nebezpečím.

Laduška i Sugar Danny patří mezi známé české influencerky. Tentokrát se rozhodly spolupracovat s firmami, které prodávají látku HHC. Právě tato látka je výrobci doplněna například do zmiňovaných gumových medvídků. Jedná se o zboží, které je velice populární mezi dětmi a mladistvými. Právě dětem ale může HHC způsobit řadu nebezpečných účinků.

Mohlo by vás zajímat: GALERIE: Sexy Laduška ukázala po plastice nová prsa! Jak se vám líbí?

U několika žáků základních škol došlo i intoxikaci. „Karlovarská krajská nemocnice eviduje od počátku letošního roku pět případů předávkování dětí a mladistvých volně dostupným doplňkem stravy s obsahem HHC (převážně v podobě gumových medvídků) a nesčetně případů u dospělých. U takto intoxikovaných pacientů dochází po požití k poruchám vědomí, které mohou trvat 24 – 48 hodin, výkyvům nálad, agresi či nevolnostem,“ cituje prohlášení nemocnice web CNN Prima NEWS.

Propagace od influencerů

Na gumové medvídky přitom lákají také některé influencerky v čele s Laduškou, kterou můžete znát například z reality show Like House. Ta na svůj instagramový profil přidala video, ve kterém se společně se svým přítelem na gauči krmí gumovými medvídky s HHC. Laduška na žádná rizika neupozorňuje, pouze do popisku přidala, že obsah je pro osoby starší 18 let.

Podobnou propagaci kritizoval také influencer Sibiřan v případě Sugar Denny. Ta se ale snažila bránit. „Mně vyčítá Sibiřan, že mi krachují byznysy, ale Vláďa dělá to samé, a dokonce dělá firmu na HHC, tak proč jsem já ta špatná?“ ptala se ve videu, které natočila s Tadeášem Kuběnkou. V něm upozorňuje na fakt, že se propagaci HHC věnuje vícero českých influencerů.

Piráti nechtějí HHC postavit mimo zákon

HHC neboli hexahydrokanabinol je derivát tetrahydrokanabinolu (THC), což je hlavní účinná látka v marihuaně (konopí). Jde o přirozeně se vyskytující látku, která ale může být vyrobena také synteticky. Podle odborníků jsou účinky HHC velmi podobné účinkům THC. U konzumentů může dojít ke změně zrakového a sluchového vnímání, může nastat euforie, relaxační a povzbuzující účinky. Po požití HHC ale může dojít také únavě, depresi, malátnosti či k agresivních projevům. Látka HHC není v České republice zatím zakázaná. Proti zákazu HHC se staví například Piráti.

30+ Otázek Laduška:

Sdílejte článek

Přečtěte si také