Showbyznys

29. května 2023 14:07

redakce Prima Lajk

Lotyšsko si kvůli hokeji na poslední chvíli odhlasovalo státní svátek. Poslanci byli stále v dresech

Lotyšsko si po zisku bronzové medaile odhlasovalo nový státní svátek. Země v pondělí přivítá nadšené hokejisty.

Tak se zdá, že zdaleka největší radost z letošního hokejového mistrovství má tým Lotyšska a spolu s ním i zbytek země. Maličká země na východě Evropy totiž šokovala nejen postupem do čtvrtfinále, s nímž už takřka nikdo nepočítal, ale záhy i skvěle zahraným semifinále a posléze neuvěřitelně chrabrým výkonem v zápase o bronz, kde nakonec Lotyši porazili v prodloužení USA 4:3.

No a protože něco takového tato země nezažívá běžně, rozhodli se poslanci v neděli krátce před půlnocí hlasovat o novém státním svátku připadnuvším na 29. května, tak aby mohli lidé nejen přivítat národní hrdiny zpátky v Rize, ale především aby v budoucnu mohli občané Lotyšska oslavovat tento jedinečný sportovní výkon, jenž se zapsal do historie.

Hlasování bylo každopádně úspěšné, všichni byli pro, jen tři poslanci se zdrželi. Víkendové oslavy tak mohou pokračovat i přes pondělí a nejlepší na tom všem je, že o svátku někteří poslanci hlasovali stále ještě v hokejových dresech a lidem byl svátek oznámen jen čtyři minuty před jeho začátkem...

Sdílejte článek
Štítky Evropa hokej Lotyšsko Riga státní svátek bronzová medaile MS v hokeji 2023

Přečtěte si také